Dženifer Lopez predstavlja film o transrodnom rođaku: „Draw With Me“

Kratki film govori o iskustvu Brendona, rođaka Dženifer Lopez i njegovog izazova sa kojima se susreće u životu.

Dženifer Lopez je odlučila da pomoću Instagrama predstavi novi kratki film, „Draw With Me“, koji prikazuje iskustvo mlade transrodne osobe.

Ova priča je, kako je sama Dženifer Lopez rekla, “vrlo bliska njenom srcu.” Glavni junak je u stvari njen rođak Brendon (ili “nibling” , tačan polni izraz koji glumica koristi u svojoj poruci). Film dokumentuje priču o Brendonu, a takođe opisuje koliko je korisna umetnost bila sredstvo oslobađanja. U videu objavljenom na Instagramu, Dženifer Lopez kaže: „Draw With Me“, je važan film u svojoj priči i poruci, i može imati ogroman uticaj na one koji gledaju i dožive kroz šta prolaze Brendon i njegova porodica u ovom periodu prihvatanja.”

I opet: «To je pitanje kako prihvatiti promenu i izazove koje nam život nudi – s ljubavlju. A znati da kad to uradimo sve je moguće”

Brendon je rođen 2001. godine. Sin je sestre Dženifer Lopez, Lesli Lopez i zeta Roba Šola. U filmu Brendon prepričava kako se sa 13 godina počeo osećati ugodno koristeći izraz ‘trans’ da bi se definisao i kako je priznao to svojoj porodici tek kada je to postalo neizbežno. Dok je Brendon rekao kako se oseća i osetio se prihvaćeno od prijatelja i porodice, objasnio je da je godinama patio od problema sa mentalnim zdravljem.

U filmu se takođe otkriva da je u jednom trenutku Brendon pokušao sebi da oduzme život. “Draw With Me” režirao je Constantine Venetopoulos u saradnji sa The Trevor Project, organizacijom koja pruža podršku i pomoć prevenciji samoubistava LGBTK mladima.

U postu na Instagramu, Dženifer Lopez nije otkrila datum izlaska kratkog filma, ali je potvrdila da će ceo film uskoro biti dostupan na festivalima širom sveta.

foto:bazaar/pride.com