Kako je izgledala veza Džonija Depa i Amber Herd

Suđenje bivših supružnika, glumaca Džonija Depa (58) i Amber Herd (35) i dalje traje. “Zaraćene strane” sastaju se svakog dana u sudu, koji se nalazi u američkoj državi Virdžiniji, a Dep tuži Herd za klevetu i traži 50 miliona dolara (zbog autorskog teksta koji je napisala za Vašington post i u kom je tvrdila da je žrtva porodičnog nasilja, ne imenujući, ali aludirajući na Džonija), a ona njega, protivtužbom, goni za porodično nasilje i traži duplo više novca, 100 miliona dolara.

Suđenje nije došlo ni do pola, a već prisustvujemo iznošenju prvljavog veša dvoje bivših supružnika, gde saznajemo pojedinosti iz njihove toksične veze koja je trajala nekoliko godina. Iako su u danima sreće izgledali kao strasni ljubavnici (posebno prilikom slikanja na crvenim tepisima), sada vidimo da nisu imali nimalo idiličan odnos već vezu punu nasilja, alkohola i drugih opijata, ljubomore i svakodnevnih svađa. 

Dok ne ispliva još neka šokantna informacija na suđenju koje traje 6 -7 nedelja, pogledajmo timeline njihove veze. 

Februar 3, 2015

Džoni Dep i Amber Herd venčali su se na privatnoj ceremoniji u njihovom domu u Los Anđelesu, četiri godine nakon što su se upoznali na snimanju filma The Rum Diary. Par je kasnije nastavio da slavi na privatnom ostrvu na Bahamima, koje je Dep kupio 2004. za 3,6 miliona dolara.

April 21, 2015

Suđenje za kučiće – Amber je prekršila zakone Australije kada je tajno prevezla (privatnim avionom) svoja dva psa, jorkširska terijera, kako bi posetila Džonija, koji je tamo snimao deo Pirata sa Kariba – Mrtva usta ne govore. Herdova je priznala da je falsifikovala dokumenta za pse i platila je novčanu kaznu.

Maj 23, 2016

Herdova je podnela dokumenta za razvod braka od Depa, samo 15 meseci nakon venčanja, a kao razlog navela je nepomirljive razlike. 4 dana kasnije sudija je izdao zabranu prilaska Depa Amber, jer je ona podnela tužbu za porodično nasilje. Pojavile su se i slike na kojima je glumica u modricama.

Avgust 16, 2016

Dep i Herd su se razveli, a ona je dobila sedam miliona dolara koje je obećala da će dati u humanitarne svrhe. “Naš brak bio je intenzivan i strastven, s vremena na vreme nasilan, ali uvek ispunjen ljubavlju”, glasilo je u zajedničkom saopštenju za javnost. “Nikad nikome u našem braku nije naneta emotivna ili fizička povreda”, pisalo je takođe.

Decembar 18, 2018

Magazin The Washington Post objavio je autorski tekst Amber Herd, koja je kao ambasadorka organizacije American Civil Liberties Union, koja se bori za ženska prava, sebe deklarisala kao žrtvu porodičnog nasilja. “Dve godine ranije, postala sam javna figura koja reprezentuje porodično nasilje i na svojoj koži sam osetila sav bes prema ženama koje se usude da progovore o tome”, pisalo je u podnaslovu.

Mart 1, 2019

Iako njegovo ime nije navedeno u Amberinom tekstu, Dep je rešio da tuži magazin u kojem je ona objavila autorski tekst i traži odštetu od 50 miliona dolara zbog klevete da je zlostavljač i narušenog ugleda zbog kojeg je izgubio posao u franšizi “Pirati sa Kariba”.

Avgust 10, 2020

Herd je podnela protivtužbu, tražeći odštetu od 100 miliona, tvrdeći da Dep i njegov advokat Adam Valdman, koristeći medijske saveznike i internet trolove, pokušavaju da plasiraju neistinite priče o njoj i unište joj karijeru.

April 11, 2022

Nakon nekoliko odlaganja zbog pandemije virusa korona i suđenja koje je imao sa magazinom Sun u Londonu, jer ga je okarakterisao kao “tabadžiju žene”, Dep konačno na sudu pokušava da dokaže da je zapravo on bio žrtva porodičnog nasilja. Čini se da je javnost za sada na njegovoj strani, ali videćemo šta će biti do kraja suđenja, koje treba da traje 6 ili 7 nedelja, i na kojem će se pojaviti i poznate i slavne ličnosti kao svedoci, među kojima su Džejms Franko, Pol Betani i Elen Barkin.

Tekst: J.M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram