Filmska preporuka: Nova verzija “Male sirene” koju smo jedva dočekali u bioskopima!

Još kada je 2021. najavljena ekranizacija “Male sirene” istinski fanovi crtaća (i svi koji su se tako osetili) nisu mogli da dočekaju premijeru. Međutim, kada je objavljeno da će čuvenu, bledoputu, crvenokosu Arijel glumiti Afro-amerikanka, sa dredovima u kosi, mišljenja su se podelila.  Talentovana mlada muzička zvezda, Hale Bejli, preuzela je veliko breme ovom ulogom, odlučivši da ruši stereoptipe.  

Nećemo vam prepričavati zaplet i rasplet jer sigurno znate šta se dešava u tom crtaću. Ali napomenućemo vam jedno – bilo da ste na ovoj ili onoj strani zone komfora, ovo je film koji bi trebalo da odgledate. Evo i zašto.

Vizuelne lepote podvodne bajke

Naša preporuka – bilo da se odlučite za sinhronizovanu ili titlovanu verziju filma (ili obe) – je da ga gledate u 3D verziji. Živopisne boje na platnu i magične scene pod vodom morate doživeti na način kao da ste i sami deo tog mora.

Kralj Triton i princ Erik

Bez obzira za koji tim navijate, Havier Bardem i Džon Hauer King oživeli su crtane junake pred našim očima, kao nestvarno preslikani kralj Triton I princ Erik. Budeći u nama dozu sentimentalnosti, lansirali su nas u trenutak kada smo prvi put, pre skoro tri decenije pogledali crtać.

Nova Arijel

Na kraju, možda je nova Arijel osmišljena za generacije Z i Alfa, koji posmatraju svet novim očima, gradeći neku bolju budućnost van društvenih okvira I stega, sentimentalni milenijalci će sigurno I u drugačijoj Maloj sireni pronaći onu naivnu, iskrenu, avanturističku I voljenu Arijel, vokalnih sposobnosti od koji se koža I dalje ježi.

Film konačno stiže u bioskope širom zemlje i moćićete da ga pogledate od srede, 24. maja. Zahvalite nam se kasnije!

Foto: Profimedia

Video: Youtube

Priredila: T.M.