Filmska preporuka: Šta da gledate u bioskopima do kraja nedelje

Birajte na osnovu raspoloženja.

ASTEROID SITI

U izmišljenom pustinjskom gradu u Americi, oko 1955. godine, dešava se radnja nove komične drame Vesa Andersona, koji je i autor scenarija. Plan i program Konvencije mladih zvezdoznalaca, Svemirskih kadeta, koja je organizovana da udruži učenike i roditelje širom zemlje kako bi učestvovali u druženju i takmičenju, biće poremećen na spektakularan način, usled niza događaja koji menjaju svet, a u tome im pomaže niz holivudskih zvezda kao što su Džejson Švarcman, Skarlet Džohanson, Tom Henks, Džefri Rajt, Tilda Svinton, Brajan Kranston, Edvard Norton, Edrijen Brodi, Liev Šrajber, Mat Dilon, Vilijem Defo i mnogi drugi.

GRAN TURIZMO

U nesvakidašnjem filmu „Gran Turismo”, zasnovanom na moto-trkama i PlayStation video igrici,

Jan Mardenborou je tinejdžer koji, protiv volje roditelja, dane provodi igrajući video igricu Gran Turismo. Nakon što dobije priliku da učestvuje u takmičenju koje održava „GT Academy”, Janu se konačno pruža šansa da svoje gejmersko iskustvo iskoristi za osvajanje glavne nagrade – ulazak u vode profesionalnih vozača.

Ovaj nesvakidašnji film je zasnovan je na istinitoj, uzbudljivoj priči  pravog, istoimenog tinejdžera koji je osvojio niz Nisanovih takmičenja i postao profesionalni vozač trkačkih automobila.

Jan je bio dubler glavnom glumcu tokom snimanja, tako da možemo očekivati napete, žestoke i spektakularne vožnje. Odličnu glumačku ekipu predvode Dejvid Harbur, Orlando Blum (na slici), Arči Madekve, Daren Barnet, Geri Halivel Horner i Džimon Hansu. Režiju filma potpisuje maestralni Nil Blamkamp, poznat po spektaklima poput „Distrikt 9” i Elizijum.

DUHOVI U VENECIJI

Slavni detektiv Herkul Poaro se vraća, ponovo u izvođenju i režiji Keneta brane. U penziji, Poaro živi u dobrovoljnoj izolaciji u najglamuroznijem gradu na svetu i nevoljno prisustvuje seansama u jednoj urušenoj, ukletoj palati. Kada se dogodi ubistvo jednog od gostiju, detektiv biva uvučen u zlokobni svet senki i tajni. Triler zasnovan na knjizi Agate Kristi „Zabava u Noći veštica” pored Brane predstavlja u neobičnim ulogama i glumce Keli Rajli, Mišel Jeo, Džejmija Dornana i Kamij Koten.

Fotografije: Promo & Profimedia

Video: YouTube