Filmski raj na Lopudu

Filmski festival Ponta Lopud održava se ove godine od 20. do 24. juna, a partner ovog događaja je Filmski centar Srbije, koji je podržao novi projekat festivala, saradnju s programom Rezidencija za umetnike Zaklade Lopud.

Cilj projekta je podrška mladim filmskim profesionalcima iz regiona. Izabrani učesnici dobili su priliku da se u spokoju i lepoti ostrva kod Dubrovnika potpuno posvete stvaranju novih fi lmova. Srpski reditelj Ognjen Glavonić izabran je za prvog autora koji će boraviti u rezidenciji za umetnike na Lopudu, gde će raditi na razvoju novog dugometražnog fi lma pod nazivom U senci rogova.

Radnja filma se okreće oko Vuka, srednjoškolca iz jednog banatskog sela, koji pokušava da snimi album sa svojim black metal bendom i održi klimavo prijateljstvo sa svojim nekada najboljim drugom Igorom. Kroz razne avanture koje ih prate, oni će zajedno naučiti kako da se izbore s besom, nedoumicama, strahovima, kao i predrasudama i osudama sredine u kojoj žive, zajednice koja skriva duboke tajne.

Tekst: Grazia

Foto: Profimedia