Freaky Friday 2 je zvanično počeo sa snimanjem

Evo šta sve znamo o nastavku

freaky friday 2
Foto: Instagram @Disney

Disney je konačno potvrdio da je nastavak popularnog filma Freaky Friday iz 2003. godine zvanično u produkciji. Glasine o potencijalnom nastavku kružile su godinama, a sada su Jamie Lee Curtis i Lindsay Lohan potvrdile svoj povratak u omiljene uloge. Evo svega što do sada znamo o filmu Freaky Friday 2.

Očekivani datum izlaska


Iako zvaničan datum izlaska još nije objavljen, Disney je najavio da fanovi mogu očekivati film 2025. godine. Pretpostavljamo da će film biti pušten u letnjim mesecima, s obzirom da je originalni film izašao 6. avgusta 2003. godine. Za razliku od nekih drugih Disney nastavaka koji su premijerno prikazani direktno na streaming platformama (poput Hocus Pocus 2), Freaky Friday 2 će biti prikazan u bioskopima.

freaky friday 2

Povratak omiljenih likova i nove zvezde


U Instagram objavi koja je najavila početak snimanja, Jamie Lee Curtis i Lindsay Lohan su viđene na setu filma, sedeći ispred svojih prikolica. “Colemanovi se vraćaju i dolaze u bioskope 2025!” glasio je opis. Pored njih, mnogi od originalnih članova glumačke ekipe će ponovo krasiti filmsko platno, uključujući Marka Harmona (Ryan), Chad Michaela Murraya (Jake), Stephena Tobolowskog (Elton Bates), Christinu Vidal (Maddie), Haley Hudson (Peg), Rosalind Chao (Pei-Pei) i Lucille Soong (Pei-Peina majka).

U međuvremenu, nekoliko novih zvezda će se pridružiti glumačkoj ekipi, uključujući Maitreyi Ramakrishnan (poznatu po seriji Never Have I Ever), Sophia Hammons (The Social Dilemma), Julia Butters (The Fabelmans) i Manny Jacinta (The Good Place). Ovaj dodatak donosi novu dinamiku u već voljenu ekipu.

Režija i scenario


Nastavak režira Nisha Ganatra, koja je poznata po svom radu na filmovima kao što su The High Note, Late Night i Chutney Popcorn, kao i po režiranju epizoda kritički hvaljenih serija poput Girls, Brooklyn Nine-Nine, Shameless i The Mindy Project. Ganatrin rad na Amazonovoj seriji Transparent doneo joj je nominaciju za Primetime Emmy nagradu.

Jordan Weiss, poznat po seriji Dollface, je napisao scenario za nastavak. Prvi film Freaky Friday režirao je Mark Waters, dok su scenario napisale Heather Hach i Leslie Dixon.

freaky friday 2

Radnja: Dvostruka zamena tela?


Prema izveštajima Entertainment Weekly, casting poziv u proleće 2024. godine otkrio je da će Lohanina ćerka Harper biti jedan od novih likova. Harper je opisana kao “devojčica sa oštrim smislom za humor koja je u malo lošem raspoloženju jer se njena dugogodišnja samohrana majka sprema da se uda za britanskog ugostitelja Erica Davisa.” Eric takođe ima svoju tinejdžerku ćerku, Lily, koja se ne slaže sa Harper.

Scenarijo sugeriše da će Tess (Curtis) i Anna (Lohan) menjati tela sa dve mlade tinejdžerke, što znači da nas možda očekuje dvostruka zamena tela kada nastavak stigne u bioskope sledeće godine.

Foto: Instagram, Profimedia