Izdvajamo najbolje romantične filmove u 2021. godini – do sad

Pod pretpostavkom da si već gledala (možda i više puta nego što bi želela da priznaš) Kazablanku, Titanik, Beležnicu i druge sada već kultne romantične filmove, svesno sam se upustila u proučavanje “novije istorije” kada je u pitanju ovaj žanr i došla do zaključka da je ljubav na filmu prilično drugačija nego što je to nekada bila. Pa u redu, sve ionako i jeste drugačije, pa tako i muško-ženski odnosi, ali bez obzira na to što su romantični filmovi sada možda realniji i više u skladu sa ovim novim, ludim, konfuznim vremenima, to ne znači da više ne možemo da dobijemo dobru priču koja će nas držati na ivici kauča iščekujući (srećan?) kraj. 

U nastavku otkrij najbolje romantične filmove koji su izašli tokom 2021. godine – ima tu zanimljivih naslova, ali razumeću i ako posle njih poželiš ponovo da zapevaš “My heart will go on”!

Malcolm & Marie

Zanimljivo je da je ovaj crno-beli film prvi koji je u potpunosti osmišljen i snimljen za vreme pandemije. Radnja filma se dešava jedne noći kada par, čekajući kritiku o poslednjem Malkolmovom filmu sa čije premijere su se upravo vratili, počinje da “secira” svoju celokupnu vezu i sve što su do tada prošli, zamerajući jedno drugom mnogo stvari. 

The Dig

Film se zasniva na istinitom događaju – iskopavanju arheološkog nalazišta Sutton Hoo u Engleskoj – i prati priču arheologa koji je vodio celokupan projekat. Na prvi pogled ne zvuči nimalo romantično, ali u filmu se zapravo kriju dve tragične ljubavne zavrzlame zbog koji ćeš se zamisliti.

The Right One

Taman kada su počeli da “padaju” jedno na drugo, dešava se ono što se obično i dešava u romantičnim filmovima – on se uplaši i pobegne! Na glavnoj junakinji, spisateljici, je sada to kako će se izvući i ipak napisati srećan kraj.

To All the Boys: Always and Forever

Kraj poznate Netflixove triologije donosi novu prepreku – da li će matura i potencijalno drugačiji planovi za koledž razdvojiti naš dragi par? Oh, nemoj da te brine to što si možda i prešla 30-tu, a baviš se ovakvim temama – ponekad nam je to i više nego potrebno, čisto da se malo opustimo!

The Map of Tiny Perfect Things

Dvoje tinejdžera otkrivaju da proživljavaju isti dan iznova i iznova, i odlučuju da iskoriste priliku da naprave mapu najboljih stvari koje se dešavaju tog dana – sve dok jedan od njih ne počne da pokušava da pronađe izlaz iz ove zamke vremena. U jednom trenutku ćeš se smejati, a u drugom – doživeti dramu!

The Last Letter From Your Lover

Ukoliko ti se svideo film Me Before You, sigurno će ti se svideti i ova adaptacija romana Džodžo Mojes koja prati dve ljubavne priče, iz dva različita perioda – ljubavni trougao tokom šezdesetih i otkrivanje pisama koja su mu svedočila početkom dvehiljaditih. 

Romeo & Juliet

Najpoznatiji ljubavnici svih vremena trebalo je da se po ko zna koji put “vrate u život” u vidu predstave, međutim, usled globalne pandemije odlučeno je da ovo ipak bude film. Pa, može se reći da je to jedna od dobrih stvari koje smo mogli da izvučemo iz tog perioda!

Marry Me

Dženifer Lopez se vraća romantičnim komedijama (kao i svom bivšem partneru Benu Afleku!) i baš to je razlog zašto smo ovde – želimo to da vidimo! Film donosi tipičnu priču – ona saznaje da je on vara, dok on ima smelosti da je podstiče da prihvati ponudu za brak svog obožavaoca sa koncerta. Hm… Vredi videti kako će se stvari dalje razvijati! 

Tekst: Ivana Tomić

Fotografije: Profimedia