Konačno stiže Barbie, ali ovog jula gledamo još nekoliko filmskih hitova

Iako je, kad su filmovi u pitanju, letnja sezona gotovo uvek mrtva i čeka se jesen, kada bioskopi rade udarnički i imaju bar nekoliko top premijera na meniju, ovog leta, tačnije jula, sa nestrpljenjem očekujemo nekoliko filmskih ostvarenja. Jedno od njih je film Grete Gerwig, Barbie, koji trenutno širom sveta promoviše glavna glumica Margot Robbie, oduševljavajući nas svojim barbiecore momentima, a koje u naše bioskope stiže 19. jula!

Pre nego što kupite karte za Barbie i zavalite se u mračnu i hladnu salu omiljene bioskopske dvorane, da uživate u čarobnom svetu najpoznatije lutke na svetu, uz kokice i koka-kolu, iščekirajte i ostale filmove koji nam dolaze u julu, što na repertoar poznatih distributerskih kuća, što na streaming servise. 

Indiana Jones i artefakt sudbine

Poslednji, peti deo priče o čuvenom arheologu već je u bioskopima, a prikazivaće se i tokom jula, pa ako već niste, obavezno pogledajte. Radnja je smeštena u 1969. godinu, u kojoj dolazi vreme da se cenjeni profesor penziniše, međutim, to naravno nije moguće dok ne reši poslednju misteriju odnosno pronađe retki artefakt, Arhimedov brojčanik, koji ima moć da prenosi ljude kroz vreme. 

Ukleta kuća

Komedija leta stiže iz Disney studija. Inspirisana jednom od najvećih atrakcija u zabavnom parku Diznilendu, najnovija komedija sa elementima fantazije Ukleta kuća (Haunted Mansion) stiže krajem jula u domaće bioskope, a premijerno će se prikazati 26. jula. Ovo je Diznijeva priča o ženi i njenom sinu koji dovode u svoju kuću nekoliko takozvanih eksperata za mistične pojave kako bi im pomogli da se oslobode natprirodnih pojava, snimljena prema ideji originalne Uklete kuće koja se nalazi u zabavnom parku u Diznilendu i koju, tokom godine, poseti veliki broj fanova. Reditelj Justin Simien, a u glavnim ulogama: Rosario Dawson, Danny DeVito, Owen Wilson, Jarde Leto, Winona Ryder.

Nevini 

Ovaj francuski film, koji je osvojio Cesar nagradu (francuski pandan američkom Oskaru), u bioskopima je od sutra. Režirao ga je, i u njemu igra, poznati francuski glumac Louis Garrel, po motivima iz sopstvene biografije.

Priča prati momka koji poludi kada sazna da se njegova šezdesetogodišnja majka sprema da se uda za čoveka koji je u zatvoru. Uz pomoć svoje najbolje prijateljice Klemans, on čini sve kako bi je zaštitio, a ali susret sa Mišelom, njegovim novim očuhom, nudi neku novu perspektivu.

Joy Ride

Evo jednog totalno feel-good letnjeg hita, sa kompletno azijskom postavom i rediteljskem prvencem Adele Lima, pisca Crazy Rich Asians. 

Mission: Impossible – Dead End Reckoning, Prvi deo, 12. jul 

Survival Of The Thickest, 13. jul 

U glavnoj ulozi je komičarka Michelle Buteau, koja igra  Mavis Beaumont, plus-sized ženu afro-američkog porekla koja rešava da ponovo izgradi svoj život od nule, nakog teškog raskida. Ovo je Netflixovo ostvarenje, u produkciji  A24, zasnovano na memoarima same komičarke. Stiže na servis jula.

Barbie, 19. jul 

Živeti u Barbilendu znači biti savršeno biće na savršenom mestu. Osim ako nemaš potpunu egzistencijalnu krizu. Ili si Ken. Dugoočekivani film studija Warner Bros Pictures konačno stiže u domaće bioskope, 19. jula, u distribuciji Blitz-a. Pored Margot Robbie i Ryana Goslinga u ovom ostvarenju Grete Gerwig igra sam crème de la crème Holivuda, među kojima su Hellen Mirren, America Ferrera, Michael Cera, Emma Mackey, Dua Lipa, Issa Rae, Will Pherrell i mnogi mnogi drugi. Jedva čekamo!

Oppenheimer, 21. jul 

Najnovije ostvarenje Christophera Nolana govori o nastanku atomske bombe, koju je kreirao J. Robbert Oppenheimer u okviru poznatog US Manhattan projekta. Film se fokusira na period nastanka atomske bombe, kao i Oppenheimerovog kajanja nakon što je shvatio šta je zapravo učinio. Oppenheimera igra Cillian Murphy.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia

Video: YouTube