Megan Markl i princ Hari najavili su prvi projekat na Netflixu

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa prvi put govore o svojoj debitantskoj seriji za striming uslugu Netflix.

Kao što je postalo poznato, producentska kuća vojvode i vojvotkinje od Saseksa Archewell Productions predstaviće dokumentarnu seriju „Heart of Invictus“, posvećenu čuvenim igrama Invictus – paraolimpijskom takmičenju za bivšu i aktivnu vojsku. Sam događaj odložen je drugu godinu zaredom zbog pandemije i okvirno se priprema za 2022. godinu u Hagu.

Pored uloge izvršnog producenta, princ Hari – osnivač Igara – takođe će se pojaviti na ekranu u seriji i zauzeće važno mesto u radnji.  

„Od prvih Igara neporaženih 2014. godine, znali smo da će svaki učesnik dati svoj jedinstveni doprinos mozaiku odlučnosti i hrabrosti“, rekao je Hari u izjavi najavljujući projekat. „Ovaj projekat vodiće zajednice širom sveta dirljivim i inspirativnim pričama učesnika na putu u Holandiju sledeće godine. Ovo je prvo izdanje za Archevell Productions u partnerstvu sa Netflix-om i Invictus Games Foundation, tako da sam veoma uzbuđen zbog avanture koja je pred nama i još ponosniji na zajednicu Invictus, koja mi daje kontinuiranu inspiraciju i veru u globalno lečenje, ljudski potencijal i nastavak službe “.

„Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa i tim kompanije Archevell Productions grade ambiciozan plan koji odražava vrednosti koje im pripadaju. Od trenutka kada sam ih upoznao, postalo je jasno da ‘Invictus Games’ imaju vrlo posebno mesto u njihovim srcima i neverovatno sam srećan što će njihova prva epizoda za Netflix ovo pokazati svetu na sasvim nesvakidašnji način. “ – rekao je Ted Sarandos.

Izvršni direktor fondacije “Invictus Games” Dominik Rid primetio je da će „ovo partnerstvo takođe obezbediti potrebna sredstva za dobrotvorne aktivnosti. Izuzetno smo zahvalni našem osnivaču pokrovitelju na neprestanim naporima da podrži vojnu zajednicu i na ostvarenju ovog partnerstva.“

Dokumentarni film će režirati dvostruki oskarovci – Orlando fon Ajnzideln i producentkinja Džoane Natasegara. 

foto:marieclaire