Nakon 35 godina film “Prljavi ples” dobija nastavak

Premijerno prikazan 1987, ostvarenje Prljavi ples postalo je mnogo više od filma – doseglo je kultni status, čije se rečenice i danas citiraju, a uz evergrin pesme peva i pleše. 

“Prljavi ples” su s vremenom zavolele sve generacije, pa će sigurno mnoge razveseliti informacija da se sprema drugi deo ovog filma.

Novi “Prljavi ples” režira Džonatan Levin, trenutno poznat po seriji ‘9 Perfect Strangers‘, koji je napisao i scenario sa Elizabet Čomko. Ono što je najzanimljivije jeste da će se produkciji pridružiti i Dženifer Grej, koja je u originalnom filmu igrala Frensis ‘Bejbi’ Hausmen, a koja će, osim toga što gra u filmu, biti izvršna producentkinja.

Nažalost, u nastavku neće igrati zvezda orIginalnog ostvarenja, glumac Patrik Svejzi, koji je premiuo 2009, ali će se spominjati u filmu kroz lik Bejbi.

Kao i original, nastavak će biti “coming-of-age” romansa fokusirana na iskustva mlade žene u letnjemm kampu, čiji će se put preklapati sa Bejbinim životom, formirajući višeslojni narativ, prenosi Deadline.

– Ovaj film stvara dijalog s originalom. Želimo ovu priču predstaviti sasvim novoj generaciji. Džonijevo odsustvo je očigledno, pa će to biti priča o odrastanju, ali i o odrastanju Bejbinog lika na neki način, objasnio je reditelj fima, Džonatan Levin.

Početak snimanja filma planiran je za kraj ove godine, a premijera je najavljena za 2024. Producentska kompanija “Lionsgate” najavila je film kratkom rečenicom.

Dženifer Grej se vraća u rizort Kelerman u sledećem poglavlju, napisali su misleći na luksuzno odmaralište u kome je smešten originalni klasik iz 1987. godine.

Iako je imao budžet od samo 6 miliona, “Prljavi ples” je zaradio 64 miliona dolara. Osvojio je Oskara za najbolju originalnu pesmu za “The Time of My Life“, koja je i danas veliki hit i sasvim sigurno će se naći i u nastavku.

Tekst: J.M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram