Od Džokera do Napoleona

Sudeći prema tek objavljenom trejleru, Žoakin Finiks će biti najbolji Napoleon koga smo ikada gledali. Zvezda „Gladijatora” se još jednom udružio sa rediteljem Ridlijem Skotom, a rezultat je novi istorijski ep u raskošnoj holivudskoj produkciji.

Prema zvaničnom dnevniku filma, “Napoleon” je originalan i lični pogled na poreklo legendarnog francuskog generala i osvajača, i njegov brzi, nemilosrdni uspon od kaplara do cara, posmatran kroz prizmu njegovog zavisnog i često nestabilnog odnosa sa suprugom i jednom istinskom ljubavlju, Žozefinom.

– Film prikazuje čuvene Napoleonove bitke, nemilosrdnu ambiciju i zapanjujući strateški um kao izvanrednog vojskovođe i ratnog vizionara – piše magazin Variety. Film donosi uvid u njegov, često protivrečna odnos sa ništa manje čuvnom caricom Žozefinom, koju igra Vanesa Kirbi, a već prvi kadrovi svedoče da nas čeka spektakl, u svakom pogledu. Pored glavnih glumaca, učestvuje još čitav niz zvučnih glumačkih imena koje će nam dočarati evropsku istoriju i njene ključne junake na prelazu iz 18. u 19. vek.

Skot se u ovom filmu ponovo okrenuo saradnji sa scenaristom filma „Sav novac sveta“ Dejvidom Skarpom, a takođe se javlja i u ulozi koproducenta. “Napoleon” će se premijerno prikazati isključivo u bioskopima na američki Dan nezavisnosti 22. novembra. U međuvremenu, Žoakin Finiks aktivno radi na novom filmu iz serijala o Džokeru, koji nosi naziv Folie à deux i čija se premijera očekuje na jesen iduće godine.

Tekst: M. Đ. 

Fotografije: Profimedia

Video: YouTube