Pogledajte trejler za novi film Eme Stoun i Jorgosa Lantimosa “Kinds of Kindness”

Nakon trijumfa filma “Poor Things” Ema ponovo sarađuje sa Jorgosom, pripremajući još jednu divlju priču.

Nakon uspešne saradnje na filmu “Poor Things”, reditelj nominovan za Oskara, Jorgos Lantimos, i dobitnica Oskara za najbolju glumicu, Ema Stoun, već imaju spreman svoj sledeći projekat. Searchlight je objavio trejler za Jorgosov novi film pod nazivom “Kinds of Kindness”, čiji je izlazak planiran za 21. jun.

Osim Eme, u filmu igraju i Viljem Dafoe i Margaret Kvoli, oboje već poznati iz filma “Poor Things”, kao i Hong Čau, Džo Alvin, Mamoudou Atie i Hanter Šefer. Alvin je već sarađivao sa Emom i Jorgosom na filmu iz 2018. godine “The Favourite”.

Jorgos je zajedno sa Eftimisom Filipouom napisao scenario za “Kinds of Kindness”, sa kojim je već sarađivao na filmovima poput “The Lobster”, “Killing of a Sacred Deer” i “Dogtooth”.

Prema zvaničnom sinopsisu, “Kinds of Kindness” je “triptih bajka”, koja prati priče o: čoveku bez izbora koji pokušava da preuzme kontrolu nad sopstvenim životom; policajcu koji je uznemiren povratkom svoje supruge koja je nestala na moru, a sada se čini kao potpuno druga osoba; i ženi odlučnoj da pronađe osobu sa posebnim sposobnostima, koja je predodređena da postane izuzetni duhovni vođa.

“Kinds of Kindness” nastavlja uspeh filma “Poor Things”, koji je osvojio četiri Oskara. Ema je tumačila lik Bele Bakster, žene iz viktorijanskog doba koja je izvršila samoubistvo i koja je vraćena u život sa mozgom svog nerođenog deteta. Ovaj fantastični film, koji istražuje teme ženske autonomije i putuje kroz različite zemlje, osvojio je Oskara za najbolji dizajn produkcije, dizajn kostima, frizure i šminke, kao i najbolju glumicu. Film je bio nominovan ukupno za 11 Oskara, uključujući i najbolji film.

Prva saradnja Eme i Jorgosa bila je film “The Favourite”, sa radnjom smeštenom u 18. vek u Engleskoj, u kojem su Stoun i Rejčel Vajs glumile rođake koje se takmiče za pažnju kraljice Ane (Olivia Kolman); film je dobio 10 nominacija za Oskara. Ostale saradnje glumice i reditelja uključuju i nemi kratki film iz 2022. godine “Bleat”.

Pogledajte trejler u nastavku teksta:

Foto: Youtube