Prva scena seksa u svetu filma

Film iz 1933. godine, predstavila nam je Hedi Lamar i svoju senzualnu scenu vrhunca.

Možda mi živimo u eri 50 nijansi sive, ali holivudski filmovi nisu uvek bili toliko liberalni kada se radi o scenama seksa. Ipak, otkako postoje pokretne slike, od tada postoje i režiseri koji pomeraju granice tradicionalnog i u neku ruku dozvoljenog.

Sve do 1933.godine, svet filma nije imao ono što se može nazvati pravom i istinskom scenom seksa. 

Zapravo, po prvi put, tako nešto je snimljeno u filmu Ecstasy iz 1944.godine koji potiče iz Češke, jer američke filmadžije još uvek nisu došle do tog stupnja, a glavnu ulogu je imala slavna glumica i izumitelj, Hedi Lamar. 

U jednoj od svojih prvih uloga, Lamar je igrala mladu ženu, koja napušta svog starijeg, impotentnog muža zarad veze pune strasti sa zavodljivim inžinjerom. Njihova ljubav je rezultirala u prvoj filmskoj sceni seksa. 

Iako ova scena zapravo nije predstavila bilo kakvu golotinju, sam film jeste. Najčuvenija je scena koja je malo duža, a u kojoj Lamar ide na kupanje gola, što je u to vreme bilo skandalozno. Dakle, najprogresivniji deo ove scene seksa, zapravo je predstavio Lamar kako postiže vrhunac. Uzimajući u obzir brojne borbe modernih filmova sa predstavljanjem žena u pozitivnom seksualnom smislu, moramo reći da je ovo neverovatni uspeh!