Prvi put s mamom na crvenom tepihu: Kejt Blančet predstavila sina na Filmskom festivalu u Kanu

Sa preko 30 godina na sceni i 25 na filmu, kao i mnogobrojinim glumačkim priznanjima, Kejt Blančet sinonim je za holivudsku legendu. Mnogo toga u vezi sa njom privlači pažnju – tu je njen savršen izgled, kao i besprekoran stil, ali ono o čemu se vrlo malo zna, iako je konstantno pod svetlima reflektora, jeste njena porodica, koju čuva daleko od očiju javnosti.

Od 1997, Kejt je udata za australijskog reditelja i producenta Endruja Aptona, sa kojim vodi producentsku kuću, i imaju četvoro dece – trojicu sinova i jednu ćerku. Glumica je u nekoliko navrata isticala da su njena deca u potpunosti nezainteresovana za ono čime se ona i suprug bave, no izgleda da su se stvari promenile za najstarijeg sina, dvadesetjednogodišnjeg Dašijela, koji se juče pojavio sa mamom na crvenom tepihu Filmskog festivala u Kanu. 

Kejt je sa sinom, držeći se za ruke, došla na premijeru filma Killer of the Flower Moon Martina Skorsezea, u kojem igraju Leonardo Dikaprio, Robert De Niro i Lili Gledston. Nosila je crno-belu dugu haljinu kuće Louis Vuitton, dok je on bio u smokingu. 

S obzirom na to da studira film, a i da se na Kanskom festivalu pojavio sa mamom na crvenom tepihu, nakon debija, Dašijela ćemo verovatno i u budućnosti viđati na svečanim filmskim ceremonijama gde će se predstavljati kao reditelj. Sigurno je i to da će biti uspešan, ne samo zato što je nasledio glumačko-rediteljski gen, nego i zbog činjenice da je sa samo osam godina, kako je otkrila Kejt, napravio “svoju verziju Hamleta”. 

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram