Prvo pojavljivanje Amber Herd u javnosti nakon suđenja

Amber Herd je u intervjuu koji je dala za emisiju “Today” prvi put progovorila nakon suđenja koje je imala sa bivšim suprugom Džonijem Depom, a u kojem je izgubila.

Intervjuu sa Amber počeo je da se emituje u ponedeljak ujutru, objavljen je prvi, a imaće tri dela.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NBC News (@nbcnews)

Amber se u razgovoru sa voditeljkom osvrnula na “mržnju i bes” sa kojima se suočavala toko suđenja, navodno i na samom suđenju, tvrdeći da je porota bila pod očiglednim uticajem društenih mreža, kao i da ih je u sudnici osvojila “Depova odlična gluma”. 

– Čak i ako ste sigurni da zaslužujem ovu mržnju i bes, čak i ako mislite da lažem, ipak niste mogli da me pogledate u oči. Verujete li zaista da je na društvenim mrežama postojalo fer predstavljanje? Ne možete da mi kažete da mislite da je ovo bilo pošteno, rekla je ona.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TODAY (@todayshow)

Podsetimo, Amber je na početku meseca juna proglašena krivom za klevetu Džonija Depa, svog bivšeg supruga, i to zbog članka koji je izašao u magazinu “Vašington post”, a u kome je sebe proglasila žrtvom porodičnog nasilja, ne imenujući glumca, ali (očigedno) aludirajući na njega.

Amber će morati da isplati Depu ukupno 10, 35 miliona dolara, dok će Džoni njoj morati da da 2 miliona dolara.

– Kako su mogli da donesu presudu, kako su došli do zaključka da ne može da mi se veruje? Sedeli su tu i više od tri nedelje slušali nemilosrdna, neprekidna svedočenja plaćenih zaposlenih. Ne krivim ih, zaista ih ne krivim, zapravo ih razumem, on je obožavan lik i ljudi se osećaju kao da ga poznaju. On je fantastičan glumac. Ali, kako su mogli da nakon tri i po nedelje svedočenja o tome kako sam bila užasna osoba ne poveruju ijednoj reči koja je izašla iz mojih usta?, zapitala se Amber u emisiji.

Tokom maratosnkog, šestonedeljnog suđenja u Virdžiniji, koje je počelo 11. aprila, a završilo se prvog juna, društvene mreže bile su preplavljenje objavama o ovom postupku, a naklonost javnosti je zaista bila usmerena na Depa.

Iako je u emisiji rekla da je ne pogađa to što je javnost sve vreme navijala za Džonija, Amber je nakon suđenja, u Instagram postu, navela da je duboko pogođena presudom i da je posmatra kao “neuspeh za sve druge žene”, ističući da je razočarana i da joj je srce slomljeno.

Ceo intervju biće objavljen u petak, 17. juna, na NBC mreži od 20 časova, a sutra i prekosutra sledi drugi i treći deo intervjua u emisiji “Today”.

Tekst: J.M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram