Sve što znamo o drugoj sezoni serije “Emili u Parizu”

Ako mi dozvoljavate da budem krajnje subjektivna, ali ipak blaga, “Emili u Parizu” mi definitivno nije najomiljenija serija na svetu – naprotiv. Da imam 20 i manje godina možda bih i poverovala u celu priču, ali ovako na pragu 30, hm, ne. Iako sam prvu sezonu serije odgledala u prilično kritičnom periodu života, jasno kao dan se sećam da sam prevrtala očima zbog klišea, a ipak, skrenula mi je pažnju sa tmurnog raspoloženja, što je valjda i bila poenta. I da, kraj je bio interesantan, što me sada i dovodi pred ovu temu – zanima me šta će se desiti u drugoj sezoni! 

Dakle, da, druga sezona će se desiti – Emili Kuper će ipak ostati još neko vreme u Parizu, uprkos prevelikoj samouverenosti, a premalom iskustvu u marketingu jer je uspela da očara i klijente, a ne samo zgodne muškarce sa kojima se viđala. Puka sreća ili američka genijalnost – nazovite to kako želite, ali činjenica je da je Emili ipak ostvarila neke impresivne rezultate zbog koje će imati priliku da nastavi u istom (boljem?) smeru, a možda i nauči koju reč francuskog. 

Trejler za drugu sezonu hit serije i dalje ne postoji, ali ono što postoji su isečci na raznim Instagram profilima:

Autor serije, Daren Star, otkrio je u jednom intervjuu da će se u nastavku serije pojaviti ista lica koja smo gledali i u prvoj sezoni, plus, dao je i nekoliko informacija o tome šta će se događati sa Emili – sve više i više će biti deo sveta u kome živi i radi, sve više će se prilagođavati Parizu, počeće da gradi pravi život tamo, a čini se da će biti i čvršće, obema nogama, na zemlji. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lily Collins (@lilyjcollins)

Osim već poznatih likova i glumaca, u drugoj sezoni će se pojaviti i neki novi – britanski glumac Lusijen Laviskaunt, francuski glumac Arnaud Binard i dramski pisac nominovan za Tony nagradu Džeremi O. Haris. Lusijen Laviskaunt je dobio ulogu Alfija, sarkastičnog ali šarmantnog cinika iz Londona koji obožava da zadirkuje Emili, ali takođe izbegava da se previše udubi u francusku kulturu. Džeremi O. Haris će glumiti dizajnera Gregorija Eliota Duprea, dok će Arnaud Binard glumiti Laurenta Džija vlasnika noćnog kluba.

Osim Emilinog prilagođavanja Parizu, očekujemo i još drame u ljubavnom trouglu Emili-Gabriel-Kamila – zapravo, to je možda ono što svi sa najvećim nestrpljenjem čekaju! 

Druga sezona “Emili u Parizu” počela je da se snima u aprilu ove godine te smo već imali priliku da vidimo neke scene sa seta. Ono što je sigurno jeste da se neke stvari neće menjati, a to je upravo Emilin način oblačenja – mini haljine upadljivog printa, bucket šeširići, torbe za plažu od čijih boja nas bole oči, zanimljivi kupaći kostimi, šalovi i ogromne naočare za sunce samo su neki od detalja koji donose prepoznatljiv stil ove Amerikanke u francusku modnu prestonicu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lily Collins (@lilyjcollins)

Na kraju, kada je reč o datumu početka emitovanja druge sezone, Netflix i dalje nije potvrdio tačan datum, ali veruje se da će to biti do kraja godine.

Voleli Emili ili ne – sigurno ćete želeti da je pogledate, makar da biste kasnije mogli da komentarišete šta je i kako moglo da bude bolje!

Fotografije: Profimedia, Instagram

Priredila: Ivana Tomić