Tri najbolja modna dokumentarna filma koja vredi pogledati

Ako želite da vidite drugu stranu mode.

Površno gledano, modni svet može izgledati sjajno i idealno. U stvari, sa svakodnevnim poteškoćama sigurno ne liči na film o Seksu i gradu. Modni dokumentarni filmovi imaju priliku da podstaknu našu maštu i odvedu nas na putovanje u neistražene aspekte naših omiljenih modnih kuća.

Alexander Mcqueen

Lee Mcqueen uspeo je da postane jedan od najuspešnijih kreatora visoke mode. Ovaj dokumentarac istražuje svaki aspekt njegovog kratkog života. Sadrži lične intervjue sa dizajnerom i nekoliko snimaka iza kulisa koji će vas ispuniti informacijama, ne samo o tamnoj strani njegovog lika, već i o njegovoj jedinstvenoj viziji. Tužni život Alexandera Mcqueena dokaz je da su njegova negativna, osećanja i usamljenost podstakli njegov talenat.

7 Days out, Κarl Lagerfeld

Ovo je serija dokumentarnih filmova koja je posvećena Chanel-ovoj kolekciji proleće/leto 2018. Serija istražuje sedam dana priprema za modnu reviju legendarne kuće, a predstavlja naporan rad i brz tempo rada oko revije. Takođe ovde je Karl Lagerfeld koji daje jedan od poslednjih intervjua. Film je dostupan na Netflix-u.

Manolo: The boy who made shoes for Lizards

Čak i ako niste ljubitelj mode, definitivno ste čuli za Manolo Blahnika. Naš omiljeni dizajner cipela predstavljen nam je kroz ovaj film njegovog života.  Naučićete mnogo o načinu na koji on dizajnira, stvara i čime je inspirisan. Obuhvata intervjue sa sjajnim ljudima iz oblasti umetnosti i mode.

Ukoliko niste pogledali ove filmove, predlažemo da ih što pre dodate na vašu listu i otkrijete drugačiji svet mode.

foto:profimedia