Zašto je Branđelina još u braku 

Dok gledamo Breda Pita u publici na Vimbldonu i primećujemo ono što je najbolje opisao naslov jednog tabloida: “Svi stare, on se ažurira”, njegova supruga Anđelina Džoli se brine za loše vesti. Da, supruga, jer se moćni holivudski par nikada nije razveo. Prošlo je sedam godina od kako su jedno drugom rekli “ne”, a i dalje su venčani. Sada se razvode skoro tri puta duže nego što su zapravo bili u braku, što njihov razvučeni i skupi razvod čini i jednim od najotrovnijih u istoriji Holivuda.

Odugovlači se zbog dve pravne smetnje. Prvo, starateljstvo nad njihovo šestoro dece. Jedan sudija je 2021. dodelio paru starateljstvo 50/50, ali je naredne godine diskvalifikovan iz brakorazvodnog procesa zbog sukoba interesa (nakon što je Džoli podnela zahtev). Suđenje je tako vraćeno na početak. Veruje se da bi se borba oko starateljstva mogla nastaviti sve dok najmlađa deca ne napune 18 godina (blizanci Noks i Vivijen sada  imaju 14) jer nijedan roditelj ne želi da popusti pred zahtevima drugog. Holivudski advokat za razvode Keli Čang Rikert kaže da to ne bi bio prvi put.

– Čak i ako sudija donese odluku, druga strana može da je ospori. U slučaju kada stranke nisu visokog profila, došlo bi do suđenja i slučaj bi imao neku vrstu zaključka. Mislim da Bred i Endži izbegavaju suđenja zbog publiciteta, zaključuje sudija Čang.

Zatim, postoji pravna bitka oko imanja i vinograda na jugu Francuske, Šato Miraval, od kojih je par, koji je zbog svoje velike ljubavi bio prozvan Branđelina, pravio nagrađivani roze. Par je kupio imanje za 25 miliona dolara 2008. i podigao mu vrednost na oko 160 miliona dolara. Dug put do podele imovine zastao je 2021. godine kada je Pit ponudio da otkupi od supruge njen deo, ali i ubacio klauzulu koja bi je sprečila da priča o njihovoj svađi u privatnom avionu 2016. godine.

Onda je Džoli rešila da proda svoj udeo u zamku ruskom oligarhu Juriju Šefleru, što je Pitov pravni tim smatrao „nezakonitim“ i „osvetoljubivim“, pa je tužio prodavačicu. Džoli je podnela protivtužbu. Prošle godine, otkrila je posledice slomanjenog braka, rekavši za Guardin da se plašila za svoju „celu porodicu“ nakon incidenta u avionu. Pominjalo se zlostavljanje, što je Pit porekao, a FBI je odlučio da ne pokreće krivičnu prijavu.

Mamutski razvod i dalje utiče na reputaciju oboje glumaca.

– Oni su velike zvezde i Bred ima svoju produkcijsku kompaniju Plan B. Ali, ova bitka je uništila sve ono što smo mislili da znamo o Branđelini, rekao je izvor Grazia.uk.

Količina toksičnosti koju je njihov razvod dostigao dovoljno govori o tome koliko se ne podnose.

– Potrošili su bogatstvo, tako da nijedno od njih ne može da izađe kao pobednik – previše su izgubili, kaže neimenovani bliski prijatelj za britanski magazin Grazia.

Tekst: Milica Đ.

Fotografije: Profimedia