Serija „Emili u Parizu“ dobija i drugu sezonu

Vesti koje vas definitivno neće ostaviti ravnodušnim: serija „Emili u Parizu“ obnovljena je za drugu sezonu.

Ova vest je objavljena na zvaničnom Twitter nalogu Netflixa. U najavljivanju glavni junaci serije izgovaraju frazu „deux“, nagoveštavajući da Emili produžava boravak u Parizu, nastavlja da uči francuski i čeka je još mnogo avantura.

Netflix je takođe objavio šaljivo pismo pariske šefice Emili, Silvije u kojem ironično kaže da će Emili morati dugo ostati u Parizu…

Podsetimo, „Emili u Parizu“ – serija o avanturama šarmantne Amerikanke Emili u Parizu, njenim romansama i uspesima i neuspesima u karijeri – možda je postala serija o kojoj se najviše govorilo ove jeseni. Francuski kritičari su seriju uglavnom kritikovali zbog klišea i stereotipa u prikazivanju Francuza. Međutim, „Emili u Parizu“ ušla je u Netflixovih 10 najgledanijih TV serija i stoga će se nastaviti 2021.

Pa, za kritičare serije odgovor ima njen tvorac Daren Star, koji je u istoriju televizije ušao kao autor Seksa i grada. U intervjuu je rekao da „Emili u Parizu“ prikazuje sukob kultura, sa kojim glavna junakinja Emili samo pokušava da se pomiri. „Ovo je američka serija, a ne francuska. Ovo je američko gledište i američko iskustvo boravka u Parizu … Mislim da to ismeva obe kulture – i to je suština našeg projekta “, rekao je Star u intervjuu.