Stižu nam hit serije sa oskarovcima koje gledamo ovog oktobra

SAMO NA KANALU STAR LAJF

STAR kanali ovog meseca biće najsjajnija TV destinacija na domaćem televizijskom nebu budući da nas očekuje niz velikih premijera u kojima su protagonisti neke od najvećih holivudskih zvezda.

Na kanalu STAR LIFE već od 3. Oktobra dočekali sun as Džulija Roberts i Šon Pen nas u provokativnom političkom trileru „Laž i manipulacija“, dok nas Riz Viterspun i Keri Vašington očekuju u napetoj porodičnoj drami „Na sve strane mali požari“. Tu premijerama nije kraj, jer nas na istom kanalu očekuje i nova sezona serije „Dobra nevolja“.

Neverovatna glumačka ekipa predvođena holivudskom zvezdama, i dobitnicima Oskara, Džulijom Roberts i Šonom Penom, 3. oktobra na kanal STAR Lajf donela nam je mini-seriju “Laž i manipulacija” nominovanu za 4 priznanja Emi i jedan Zlatni Globus. Kroz osam uzbudljivih epizoda koje se emituju utorkom u 22.00, putujemo pet decenija u američku prošlost, u samo središte verovatno najveće političke afere u istoriji SAD. Radnja ovog političkog trilera počinje 1972. godine i prati priču o skandalu Votergejt kroz živote nekoliko pojedinaca, čiji je uticaj na razotkrivanje slučaja bio presudan, ali ne toliko poznat. Džulija Roberts dočaraće nam lik glavne junakinje Marte Mičel, poznate kao „Glas sa juga“, jer je ona bila i prva koja je ukazala na sumnjive radnje u Niksonovom kabinetu. Šon Pen igra Martinog muža Džona, koji je kao član Niksonove vlade, a zbog Martinih čestih razgovora sa novinarima, bio na meti napada stranačkih kolega. Marta je u seriji Niksonov glavni “sudija”. Ona je svesna da zbog svojih nepopularnih poteza dovodi u pitanje Džonovu karijeru, ali nije spremna da odustane od namere da raskrinka aferu u koju je upleteno Niksonovo osoblje. Za Džona ima samo jedan savet – pronađi drugu ženu.

– Donekle sam se prepoznala u Marti, jer je ona snažna žena, puna samopouzdanja i za ono vreme, neobično komotna i opuštena u društvu gospode. Dopalo mi se to što je u sredini u kojoj su žene i dalje rađe ćutale i slušale, ona bila glasna i ravnopravna sa muškarcima. Marta je svojim najvećim neuspehom, kada je reč o aferi Votergejt verovatno smatrala to što nije mogla da udara u bubanj iz sve snage i demonstrira protiv Niksona, ali je zato svojim „kopanjem“ po njegovim prljavim tajnama iznutra, poput nekog virusa, doprinela tome da ovaj američki predsednik na kraju bude srušen – otkriva Džulija Roberts o svojoj junakinji, dodajući da je cena koju je Marta plaćala za svoj bunt bila previsoka i svakodnevna.

Oskarovka Riz Viterspun, i dobitnica Emija, zvezda serije “Skandal”, glumica Keri Vašington, ove jeseni na kanalu STAR Lajf predstaviće nam se mini-serijom “Na sve strane mali požari”, nominovanom za pet priznanja Emi. Kroz osam epizoda koje se od 4. oktobra emituju sredom u 22.00, ova drama sa elementima trilera i misterije, zasnovana na istoimenom bestseleru autorke Selest Ing, prati povezane sudbine članova naizgled savršene porodice Ričardson, i složene odnose majke i ćerke čiji se životi preokreću preko noći. Serija istražuje težinu tajni, prirodu umetnosti i sve izazove formiranja identiteta, kao i opasnosti majčinstva, postavljajući pitanje da li poštovanje pravila baš uvek može da spreči neminovnu katastrofu. Radnja se odvija u predgrađu Klivlendu, sredinom 90-ih, prateći porodičnu dramu Ričardsonovih koja kulminira nakon velikog požara koji proguta njihovu kuću, ali i Elenu Ričardson – novinarku i majku četiri tinejdžera, koja nije uspela da se izbavi iz vatrene stihije. Iako na početku sve deluje kao stravična nesreća, kako se klupko tajni bude odmotavalo iz epizode u epizodu, pred očima gledalaca će se iza fasade ove idilične američke porodice otkriti njeno pravo i nimalo privlačno lice.

Na STAR kanalima ovog meseca očekuje nas mnogo premijera novih naslova, ali podjednako je zanimljiva i ponuda novih sezona starih hitova. Na STAR Lajfu jedna od serija koja dobija nastavak je i „Dobra nevolja“. Reč je o spinofu serije „Fosterovi“ čijih se pet sezona emitovalo od 2013. do 2018. Od istog autorskog tima (Bredli Bredevig i Piter Pejdž) stižu nam nove avanture sestara Adams, Keli i Marijane, i to u sledećoj fazi njihovih života u Los Anđelesu. Peta sezona premijerno stiže na kanal STAR LIFE od 2. oktobra, a nove epizode pratićemo ponedeljkom od 22.00. Posle preseljenja u četvrt Koteri u centru Los Anđelesa, sestre shvataju da nije sve divno kada živite sami. Srećom, upoznaju živopisne komšije – društveno svesnog i politički aktivnog grafičkog dizajnera Gaela Martineza, oštroumno usvojeno dete sa izraženim osećajem za socijalnu pravdu Maliku Vilijams, i Alis Kvan, azijatkinju koja je i upravnik ovog neobičnog naselja. Uz njihovu pomoć sestrama je život u novom kraju lakši, mada sa svakom sezonom stižu i novi izazovi. U 11 epizoda petog ciklusa sestre će se suočiti sa najvećim problemima od početka serije, budući da su obe na pragu velikih promena na polju karijere, ali i njihovog međusobnog odnosa koji je evoluirao tokom prethodnih sezona. Marijana se nalazi pred važnom životnom odlukom, a pomoć u teškim trenucima potražiće od majke u sigurnosti porodičnog doma. Sestre Adams prvi put će se zapitati da li je avantura zvana “samostalan život” bila velika greška.

Foto: Promo