Top 3 serije koje će obeležiti oktobar

Ako je sudeći prema najavama, ovo će biti odličan mesec!

Oktobar, prvi jesenji mesec, sinonim je za ušuškavanje, prigušeno svetlo koje prave mirišljave cveće, pumpkin spice latte u neograničenim količinama i naravno – serije. I koliko god razmišljali da li da se i ovoga puta okrenemo svojim omiljenim comfort pričama, nešto nas ipak odvuče na suprotnu stranu – ka novim naslovima zbog čijih odličnih najava ne želimo da propustimo premijeru!

Kao što ste verovatno već ispratili, ovog meseca je FOX promenio ime u STAR, ali nemojte da brinete – rebrendiranje kultnih kanala donelo je jednako dobro ako ne još i bolje iskustvo za gledaoce. Tako, upravo u oktobru nas očekuju brojne premijere, kao i nastavci serija koje već obožavamo, a mi smo izdvojili trop 3 naslova za koje verujemo da će biti pravi hit ovog meseca.

“Laž i manipulacija”

Neverovatna glumačka ekipa predvođena holivudskom zvezdama i dobitnicima Oskara, Džulijom Roberts i Šonom Penom, 3. oktobra na kanal STAR Life donela nam je mini-seriju “Laž i manipulacija” nominovanu za 4 priznanja Emi i jedan Zlatni Globus. Kroz osam uzbudljivih epizoda koje se emituju utorkom u 22.00, putujemo pet decenija u američku prošlost, u samo središte verovatno najveće političke afere u istoriji SAD.

Radnja ovog političkog trilera počinje 1972. godine i prati priču o skandalu Votergejt kroz živote nekoliko pojedinaca, čiji je uticaj na razotkrivanje slučaja bio presudan, ali ne toliko poznat. Džulija Roberts dočaraće nam lik glavne junakinje Marte Mičel, poznate kao “Glas sa juga”, jer je ona bila i prva koja je ukazala na sumnjive radnje u Niksonovom kabinetu. Šon Pen igra Martinog muža Džona, koji je kao član Niksonove vlade, a zbog Martinih čestih razgovora sa novinarima, bio na meti napada stranačkih kolega.

Marta je u seriji Niksonov glavni “sudija”. Ona je svesna da zbog svojih nepopularnih poteza dovodi u pitanje Džonovu karijeru, ali nije spremna da odustane od namere da raskrinka aferu u koju je upleteno Niksonovo osoblje. Za Džona ima samo jedan savet – pronađi drugu ženu.

“Na sve strane mali požari”

Oskarovka Riz Viterspun, i dobitnica Emija, zvezda serije “Skandal”, glumica Keri Vašington, ove jeseni na kanalu STAR Life predstaviće nam se mini-serijom “Na sve strane mali požari”, nominovanom za pet priznanja Emi. Kroz osam epizoda koje se od 4. oktobra emituju sredom u 22.00, ova drama sa elementima trilera i misterije, zasnovana na istoimenom bestseleru autorke Selest Ing, prati povezane sudbine članova naizgled savršene porodice Ričardson, i složene odnose majke i ćerke čiji se životi preokreću preko noći.

Serija istražuje težinu tajni, prirodu umetnosti i sve izazove formiranja identiteta, kao i opasnosti majčinstva, postavljajući pitanje da li poštovanje pravila baš uvek može da spreči neminovnu katastrofu. Radnja se odvija u predgrađu Klivlendu, sredinom 90-ih, prateći porodičnu dramu Ričardsonovih koja kulminira nakon velikog požara koji proguta njihovu kuću, ali i Elenu Ričardson – novinarku i majku četiri tinejdžera, koja nije uspela da se izbavi iz vatrene stihije.

Iako na početku sve deluje kao stravična nesreća, kako se klupko tajni bude odmotavalo iz epizode u epizodu, pred očima gledalaca će se iza fasade ove idilične američke porodice otkriti njeno pravo i nimalo privlačno lice.

“Samo ubistva u zgradi”

Na STAR kanal ovog meseca stiže i jedan od najuspešnijih novijih sitkoma američke produkcije, serija “Samo ubistva u zgradi”, koju u glavnim ulogama predvodi neverovatan zvezdani trio – Stiv Martin, Selena Gomez i Martin Šort. Od strane publike i kritike odlično ocenjen šou, već nagrađen sa tri Emija i 25 nominacija za isto priznanje, uz još 7 nominacija za Zlatni Globus, donosi nam urnebesnu i neobičnu priču u kojoj Čarls (Stiv Martin), Oliver (Martin Šort) i Mejbel (Selena Gomez), zaljubljenici u krimiće i intrige, igrom slučaja žive u istoj, luksuznoj zgradi u otmenom delu Njujorka, u kojoj se dogodi ubistvo.

Njih troje se upuštaju u istragu kako bi otkrili ubicu, pritom snimajući i podkast o ovoj istrazi, i ne sanjajući kakve će im sve tajne o njihovoj zgradi i ljudima koji u njoj žive ona doneti. Od misterija koje ih susreću na svakom koraku, jedino su uzbudljivije laži koje govore jedni drugima kako bi zataškali prave tragove, jer se ubica, možda, krije među njima.

PROMO