Vil Smit se pokajao: Nasilje nije rešenje

Incident koji menja tok života, tako bi mogla da se opiše situacija sa ovogodišje dodele Oskara kada je Vil Smit ustao sa svoje stolice, prišao bini i ošamario Krisa Roka koji se neslano našalio sa njegovom suprugom, glumicom Džejdom Pinket Smit. Nekoliko minuta potom Vil je nagrađen Oskarom za glavnu mušku ulogu u filmu “King Richard”, a sa govornice je osim reči zahvalnosti morao da uputi i izvinjenje za svoj postupak, opisavši celu situaciju kao komplikovanu, čak je i zaplakao – očigledno svestan da, možda, nije primereno reagovao. Dan kasnije napisao je i zvanično izvinjenje na svom Instagram profilu.

– Nasilje, u svim svojim oblicima, otrovno je i destruktivno. Moje sinoćnje ponašanje, na dodeli nagrada, bilo je neprihvatljivo i nema izgovora za njega. Šale na tuđ račun deo su mog posla, ali šala o Džejdinom medicinskom stanju bila je previše za mene i reagovao sam emotivno, napisao je u uvodu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Will Smith (@willsmith)

A onda se obratio Krisu Roku, kome je na dodeli, kako se priča, odbio da uputi izvinjenje.

Želim javno da ti se izvinim, Kris. Preterao sam i pogrešio. Stidim se svojih postupaka i oni nisu u skladu sa tim kakav čovek želim da budem. Nema mesta nasilju u svetu ljubavi i dobrote, rekao je Vil, a onda je uputio izvinjenje Američkoj akademiji za film, koja organizuje dodelu Oskara: “Želim da se izvinim i Akademiji, producentima šoua, svima koji su bili tamo i svima koji su gledali prenos. Izvinjavam se porodici Vilijams i svojoj “King Richard” porodici. Duboko se kajem zbog svog ponašanja, koje je bacilo mrlju na jedno divno putovanje svih nas.”

Glumac je na kraju dodao da je on “rad u nastajanju” (work in progress). 

Tekst: Jelena M.

Fotografije: Profimedia, Instagram