10 neodoljivih parfema sa notom smokve

Voćne, sveže arome sa primesama smokve usklađene su sa sunčanim septembrom, kada se smokve beru na Mediteranu, u Italiji i Grčkoj. Biramo za vas najlepše mirise sa notama smokava koji su već postali klasici.

Smokva je vesela nota. S jedne strane, ima tipično voćni, slatki aspekt. S druge strane, često ima zelenu komponentu koja podseća na svežinu listova smokve. Ako u ruci zgužvate list smokve, osetićete karakterističan mekan i svež zeleni miris. Inače, upravo gužvanjem smokvinog lista u ruci Jean-Claude Ellena je osmisliča svoj Jardin en Méditérranée, koji je postavio lestvicu u industriji.

Parfemi sa notom lišća ili plodovima smokava počeli su da se pojavljuju relativno nedavno. Često ih proizvode parfimeri iz švajcarske kompanije Givaudan. Ovaj sastojak ima svežu, zelenu, gorko-slatku aromu. Miris smokava je atraktivan u parfemskoj kompoziciji i sam po sebi i u sastavu fantazijskih aroma, gde često igra važnu ulogu.

U galeriji fotografija vam otkrivamo najlepše mirise sa notom smokve: najnoviji (Jo Malone London), nedavna izdanja (Lancome) i vanvremenski klasici (Diptique).