1.300 boca širom sveta: Armani Prive couture parfemi posvećeni ručno izrađenom ikatu

Armani Prive Haute Couture IKAT BLEU i IKAT ROUGE biće u prodaji u februaru 2021. godine u ograničenom izdanju od 1.300 numerisanih komada u odabranim prodavnicama širom sveta.

Kolekcija Armani PriveHaute Couture 2021. godine dopunjena je sa dve nove novine: parfemska voda IKAT BLEU i IKAT ROUGE, kao i kolekcija proleće / leto 2020, posvećene su ručnoj tehnici izrade ikat tkanine – drevne indonežanske tehnologije, prema kojoj se boja nanosi direktno na niti. Posebna kombinacija boje i svetlosti omogućava vam da skladno kombinujete umetke za vez, čipku i tekstil. 

IKAT ROUGE je kreirala parfimerka Anik Menardo. Miris ambera otvara se svetlim, začinskim notama tamjana i bergamota, upotpunjenim toplim balzamičnim notama labdanuma. Vešta kombinacija irisa i pačulija daje osnovu drvenasto-jantarnoj aromi, naglašavajući i pojačavajući bogatstvo nota drveta gvajak.

Parfimerka Juliet Karagazoglu radila je na stvaranju IKAT BLEU-a. Orijentalno-začinski miris zasnovan je na drvenim akordima i vanili, naglašen notama irisa i mošusa. Kompozicija se otvara notama ružičastog bibera, bergamota i tamjana. Miris irisa i pačulija graciozno dopunjuje kompoziciju, kao da imitira zamršenu i sofisticiranu tehniku ikata, otkrivajući bogatstvo drvenastih i zadimljenih nota drveta gvajaka i crne burbonske vanile.