Beli buket: novi miris Dolce & Gabbana

Dolce & Gabbana Beauty predstavlja najskromniji miris sa notama đurđevka Velvet Mughetto.

„Mughetto“ na italijanskom znači „đurđevak“, a note ovih cvetova leže u „srcu“ Dolce & Gabbana Velvet Mughetto. Ove godine kolekcija je dopunjena još jednim cvetnim parfemom koji simbolizuje dolazak proleća na Siciliju. Kreator mirisa bio je francuski parfimer Sidoni Lanseser, koji je inspirisan pejzažom italijanskog ostrva na kojem miriše divlje cveće, voće i more. Aroma se odlikuje dualnošću: s jedne strane otkriva citrusne note esencije bergamota, akorde mirisne crne ribizle, a sa druge, krem note magnolije, zemljanih pačulija.

Zanimljivo je da se Velvet Mughetto još uvek može nazvati drvenastom aromom jer sadrži note sandalovine i smole. Parfemska kompozicija u svakom je smislu ispala vrlo topla i vedra, poput sunčanog dana na obali Sredozemnog mora.

Dizajn boca za kolekciju Velvet izrađen je u lakonskom stilu: međusobno se razlikuju po boji stakla i raznobojnim baršunastim kapicama. Na primer, novi Velvet Mughetto predstavljen je u svetlo zelenoj nijansi, koja simbolizuje radost života i dolazak proleća.