LEPOTA / Parfemi

Parfemi

Da li je parfem najbolji poklon za praznike?

Parfem je kao ljubav, samo malo nije dovoljno – jedna je od čuvenih izreka o parfemima. A pravo vreme za pokazivanje ljubavi i darivanje jesu praznici. Postoji verovanje da parfem nije dobar izbor poklona jer su mirisi vrlo lična, subjektivna stvar, ali ako dobro poznajete osobu kojoj ga darujete ili barem mislite da je tako, usudite se da joj date nešto zaista jedinstveno i posebno – niche parfem.

Niche nisu obični parfemi, one koje vidimo i osećamo svuda, to su mirisi koji su, doslovno, inspirisani emocijama. Prave se od retkih i teško dostupnih sastojaka, a nastali su na osnovu priča, putovanja, sećanja. U zavisnosti od mirisa, da li je zavodljiv ili ozbiljan, tajanstven ili veseo i osvežavajući, niche parfemi imaju moć da iskažu vaše emocije bez ijedne reči. Kao proizvodi koji odišu luksuzom i unikatnim notama, oni su pravi način da nekom pokažete koliko ga volite.

Parfem je bolji poklon nego cveće ili čokolada, prvenstveno zato što duže traje, ali i zbog toga jer vas bolje nego išta vraća u neke lepe trenutke, evocira divne uspomene, podseća na određenu osobu. No, ukoliko se plašite da ćete mnogo pogrešiti prilikom izbora parfema za voljenu osobu, odličan poklon umesto mirisa može biti poklon kartica. Belodore poklon kartica je mnogo više od plastičnog proizvoda, zapravo ona je karta za neponovljivo iskustvo jer prilikom izbora niche parfema imate osećaj da se nalazite na najluksuznijim i najprestižnijem događaju, gde je vrhunac dešavanja pronalazak vašeg mirisa iz snova (a to svi želimo, zar ne?). Osobi kojoj darujete Belodore poklon karticu, pružate jedinstveno hedonističko iskustvo. 

Za odabir jedinstvenog parfema posetite Belodore mirisno carsto u ulici Kralja Petra 67, u TC Galeriji, Merkatoru na Novom Beogradu i WEST 65 MALL-u na adresi Omladinskih brigada 86 a, a mi vam predlažemo tri mirisa kojima ćete sigurno oduševiti neku dragu osobu iz svog okruženja. 

Myrica Muse, Miller Harris

Nežna turska ruža u kombinaciji sa senzualnim rumom i mirisnim plodovima jagode koji je osvetljavaju priča svoju priču. Tu su i energična mandarina i ružičasti biber koji zajedno daju priliku mešavini začina da u miris unesu nijanse zavodljivog, sofisticiranog i šarmantnog. Pačuli, u samom srcu piramide, samouvereno obavija svojim mošusnim dodirom. Dašak glamura donosi jedna i jedinstvena, kremasta vanila. 

Remarkable People, Etat Libre d’Orange

Remarkable People pronalazi u takvim ličnostima element, ono “čudesno” u njima, osnažuje ih i podstiče da prevaziđu obično. Parfem pozdravlja baš takve pojedince, one koji hrabro mogu da izgovore da ne žele kompromise, očekivano, konvencionalno i predvidivo. Mogu da promene pravila, možda ih čak i prekrše, onda kada ih smatraju značajnim. Ovo je miris kakav zaslužuju. Miris koji izuzetnom daje sasvim novo značenje.

Saphire, Signature by Sillage d’Orient

Safir, drago kamenje čiji plavi odsjaj izaziva divljenje i strahopoštovanje, simbol je moći i kraljevskog statusa, a ovog puta svoju uzvišenost odražava kroz sofisticirani miris. Žalfija i kleka se stapaju sa drvenastim notama i balansiraju sa bogatom vanilom, zrnom afričke tonke i zalogajem ružičastog bibera. Duh kraljevskog zrači iz Signature Sillage d’Orient plavog safira. Ova hrabra i provokativna kompozicija objedinjuje ružičasti biber, esenciju kleke, irisa, muskatne žalfije sa akordima ambera i breze i veliča moćni trag nota koji ostaje za njima. Raskošno, moćno i hrabro.

Tekst: Promo

Fotografije: Promo