Parfemi

Obrnuti efekat: arome koje mogu uplašiti sagovornika

Otkrili smo sa kojim sastojcima parfema treba postupati krajnje oprezno.

Parfem je poput odeće, ključni način komunikacije sa spoljnim svetom. Mozak još nije imao vremena da analizira relevantnost stajlinga i sklad kombinacija boja, a čulo mirisa je već reagovalo i pomoglo da se napravi prvi utisak. I ovde se, kao i u ljubavi: dogodilo ili ne.

Naravno, ne zaboravite da je percepcija arome čisto individualna, a često odluka da je „primenite ili ne primenite“ treba da proiziđe iz primerenosti u ovom konkretnom slučaju. Uprkos svim subjektivitetima organa, postoji takozvana „grupa rizika“ - arome za koje je najrizičnije da budu pogrešno shvaćene, na primer, već pomenuti eksperimenti o tamjanu i drugim aromama koji nisu namenjene glavnoj grupi potrošača. U našem materijalu predlažemo da razmotrimo note koje potencijalno mogu izazvati dvosmislenu reakciju sagovornika.

Tamjan

Tamjan nije samo u stanju da zaplaši sagovornika, već ga i uroni u melanholična sećanja. Ali, kada parfimeri uokvire tamjan kafom i notama vanile, on postaje neverovatno lep i delikatan. Ova lagana slatkoća skriva svoju težinu, ostavljajući sve najbolje od prilično složenog sastojka - misterioznosti i istinske elegancije.

Oud – miris iz srca drveta

Oud je tipičan predstavnik šumovite porodice, posebno poštovane u orijentalnim tradicijama. Ovaj parfem se često donosi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, i to nije iznenađujuće: oud se tamo najviše koristi. Drvene note nadopunjuju čistom orijentalnom slatkoćom, zagrevanjem u hladnoj zimi i uranjanjem u ugodne uspomene. Za neke poznavaoce parfimerije, oud je vodič za svet meditacije i dubokog uranjanja u nesvesno. Oud inspiriše mnoge parfimere da stvore inteligentne kompozicije koje otkrivaju svu gracioznost, ozbiljnost i plemenitost ovog sastojka. Pravi poznavaoci parfema savetuju da aromu mirisa nanesete sat vremena pre nego što izađete iz kuće kako bi ublažili miris.

 "Bakin parfem"

Govorimo o starinskim aromama koje je u naše vreme teško uočiti na policama modernih dama koje vole minimalizam. Ali ove parfeme ne treba otpisivati, makar samo zato što su prirodna faza u razvoju industrije i prava remek-dela svog vremena. U poslednje vreme interesovanje za vintage parfeme postaje sve jače i verovatno je da će uskoro postati trend. Mnogi su umorni od moderne umetnosti i žele da vide razumljive klasike na toaletnim stolovima, odajući počast sjajnim kompozicijama talentovanih parfimera.

P.S . Bilo koja aroma zahteva individualan pristup. Važno je da se ne plašite pred složenim notama, da eksperimentišete, pokušate i (posebno pre važnih sastanaka) da mislite: hoću li mirisati prikladno?

marieclaire.ru

Povezane teme

Nega kože

Kako da se otarasite jagodičastih nogu

I šta su uopšte jagodičaste noge?

Nega kože

Hidrolat – kakav je to proizvod i čemu služi?

Neočekivani odgovor na pitanje da li kozmetički proizvod koji sadrži samo jedan sastojak može biti efikasan.

Fitnes

Šta se dešava sa telom kada jedemo urme

Urme se uzgajaju u mnogim tropskim regionima sveta.

Parfemi

Novi parfem Nina Ricci sa aromom karamele

Još jedna slatka jabuka Nine Ricci.

Fitnes

Vreme je da pokrenete organizam

Joga je idealan vid rekreacije koja krepi dušu i telo i svima se preporučuje.

Nega kože

Spa kao u Provansi: recept za piling za telo od lavande

Razmazite sebe kod kuće u najboljim tradicijama spa hotela u Provansi.

Parfemi

Top 10: najlepši parfemi koje treba isprobati ove jeseni

Pored garderobe, promena sezone zahteva i nove mirise.

Fitnes

Da li grožđe donosi višak kilograma?

Zavisi od toga kako (i koliko) ga jedete!

Make up

U bekstejdžu sa Luciom Picom: makeup look-ovi inspirisani modernim glamurom

Predstavljajući ready to wear proleće/leto 2021 kolekciju ove nedelje u Grand Palais-u u Parizu, moderna kolekcija Virginie Viard bila je zasnovana na mnoštvu monohromatskih staj...

Parfemi

Ženstvenost znači solidarnost - Idôle l’Intense – Lancôme

„Jedan za sve i svi za jednog“ - tako zvuči formula modernog feminizma.