Otkrivamo: koje parfeme biraju naše omiljene vojvotkinje

Kraljevski eksperti otkrivaju koje parfeme preferiraju naše omiljene vojvotkinje…

Predstavnici kraljevske porodice imaju ogroman broj pravila kojih se moraju pridržavati u javnosti. Kako se ispostavilo, ti protokoli ne uključuju samo ponašanje, odevanje i javne izjave, već i parfeme.

“Pripadnici kraljevske porodice Velike Britanije retko kada nose parfeme na zvaničnim događajima. Parfemi se smatraju čisto ličnom preferencijom – jednoj osobi se jedan miris može dopasti, što ne znači da se mora dopasti i onima koji su oko njih. Samim tim, plemići ne smeju koristiti parfeme ili druge aromatične proizvode kada imaju zvanične ili poslovne sastanke”, objašnjava Mika Majer, stručnjak na polju kraljevskog ponašanja.

Ali ipak, u svakodnevnom životu, svaki od članova kraljevske porodice ima svoj omiljeni parfem. “Megan parfeme toliko voli, da će se vratiti kući ukoliko je zaboravila da naprska svoj omiljeni miris pre nego što je izašla”, kaže Šarlot Krauli, kreatorka bloga o vojvotkinji od Saseksa.

Vojvotkinja od Kembridža nije izuetak. Poznato je da je na venčanju sa princem Vilijamom nosila parfem White Gardenia petals britanskog brenda Illumin, a kao što je bilo za očekivati, miris je nakon toga postao besteler. Ovaj cvetni parfem baziran je na notama kokosa, ilang-ilanga, jasmina, ljuljana i drvenastog jantara. Kejt Midlton je takođe fan Jo Malone London mirisa, pa često bira Orange Blossom sa notama belih ljubičica i ljiljana. Impresioniraju je i mirisi grejpa, limete, bosiljka i mandarine.

Megan Markl je za venčanje sa princem Harijem odabrala miris Floris London, brenda koji kreira parfeme samo za članove kraljevske porodice. Kako saznajemo, taj parfem je kreiran isključivo za Megan, a čist je i prozračan, sa notama bergamota, đumbira, cveta pomorandže i zelenog čaja.

U svom svakodnevnom životu, Megan koristi nekoliko parfema – ona obožava Oribe Cote d’Azur sa notama jasmina i sandalovine, kao i nekoliko Jo Malone izdanja, uključujući Wood Sage, Sea Salt i Wild Bluebell. Za večernje događaje, Megan najčešće bira BVLGARI BLV II, koji sadrži note ljubičice, mandarine, anisa, sladića i mošusa.