Prvi put u istoriji: kolekcija parfema Givenchy haute couture

Ne mogu svi priuštiti modernu haljinu francuske kuće Givenchy, ali sada fanovi brenda imaju pristojnu alternativu.

Ovo su couture unisek mirisi iz kolekcije Les Séparables – luksuzni i sofisticirani kao i odeća Givenchy Haute Couture.

Svaki parfem je “utkan” u stil odeće visoke mode. Na primer, Garcon Garçon Manqué je „veo“ najnežnijih nota kajsije u koje želite da se umotate, poput svilenog šala.

Aroma Sans Artifice izgrađena je na jednoj luksuznoj noti – carskom belom čaju, koji se u Kini skuplja samo dva do tri dana u godini. Kompozicija se pokazala jednako sažetom poput male crne haljine Givenchy. Zauzvrat, parfem Enflammé pokazao se jednako neobičan kao i večernje haljine Givenchy. Zahvalnost ovaj parfem duguje crnoj vanili, kafi i prstohvatu duvana, koji je dodat za veću pikantnost.

Miris Trouble-Fête je hrabrost kojom je 24-godišnji Hubert de Givenchy upao u svet mode. Ispod poklopca boce skrivene su neočekivane note – zeleno lišće smokve, prženo seme susama i tamjan.

Sans Merci je miris slobode. Buntovnički duh manifestuje se kroz lišće pelina. Ova retka biljka iz Indije poznata je po voćnom zvuku sa aromom viskija. Međutim, Givenchy stvari nisu samo drskost, već i beskrajna ženstvenost. U mirisu Peur de Rien za to je zaslužan najfiniji cvet – narcis, koji se otvara sočnom narandžom.

Ali najviše od svega u kolekciji Les Separables ističe se deveti miris – Accord Particulier u crnoj bočici. Mora se mešati sa ostalim kompozicijama da bi se postigao originalni zvuk. Dok isprobate sve varijante, postaćete parfimer.
 

7sisters.ru