5 zabluda zbog kojih ne izgledate moderno

Reći ćemo vam zašto trendove ne vredi uvek slediti i analiziraćemo pet najvažnijih modnih stereotipa koji nas sprečavaju da izgledamo najbolje.

Moramo donositi odluke svakog dana. Otvaramo ormar i razmišljamo kako tačno želimo danas da izgledamo i kakav utisak želimo da ostavimo na druge. Međutim, u procesu pronalaženja sopstvenog stila često grešimo. Toliko želimo da izgledamo zanimljivo da počinjemo da kreiramo stajling, stvaramo nešto drugačije i neobično i ne možemo da se zaustavimo. „Ovo da dodam, i ovde, i ovde – još perlica …“ I onda – kao u magli. Zajedno sa stilistima odlučili smo da analiziramo pet glavnih grešaka, zbog kojih mnogi ne uspevaju da izgledaju stilski.

1. “Volim puno boja, kupiću sve!”

Čini se da vam odgovaraju crvena, plava i zelena. Ne biste smeli da koristite više od 3-4 boje prilikom kreiranja stajlinga ako tek učite kako da ih kombinujete jedne sa drugima. Shodno tome, bolje je odabrati boje koje vam nisu omiljene, ali pogodne jedna za drugu.

2. „Sve stvari su moderne, poput poznate fashion blogerke“.

Zašto ponovo „izmišljati točak“ kad možete samo da ponovite nečiji look? Na Instagramu hiljade elegantnih devojaka dele svoja iskustva. Čini se da možete nositi sve isto i izgledati stilski. Ako tako mislite, morate promeniti mišljenje! Važno je da stvari naglašavaju vaš lični stil i idealno vama pristaju.

3. „30 trendova proleća. Kupiću sve iz ovog članka i biću najmodernija “

Svake sezone modne publikacije pripremaju “obrazovne programe” prema trendovima za naredne mesece. Činjenica je da slepo sledovanje saveta iz časopisa može biti loše. Ovo ne garantuje pobedu, a trendovi se možda neće poklapati sa vašim stilom. U ovom slučaju ćete definitivno izgubiti.

4. “Odeća poznatih brendova – ovo je moj put ka stilskoj budućnosti!”

Nije uvek tako! „Brend“ nije uvek jednak „stilu“. Zato ne žurite i potražite pomoć od profesionalnog stiliste. Reći će vam koja filozofija brenda odgovara vašim potrebama i odabraće odgovarajuće stajlinge za vas.

5. “Privesci, lanci, minđuše, prstenje i narukvice – dodaci mogu ulepšati bilo koji izgled!”

Dekor je dobar, ali mora biti i ukusno odabran. Takođe, ne treba nositi sav nakit iz jednog kompleta. Dovoljno je da se zaustavite na minđušama i narukvici ili ogrlici i prstenu, u zavisnosti od toga šta vaš trenutni stajling nalaže.