7 načina da nosite trend logomanije po uzoru na poznate

Da, logomanija zapravo može biti suptilna. Poznate ličnosti su nosile apstraktne ili sitne logotipe koji su jedva vidljivi golom oku.

Kada je trend logomanije dostigao vrhunac 2016. godine, činilo se kao da su svi bili opsednuti time da se pokriju dizajnerskim imenima brendova od glave do pete i postaraju se da ljudi to znaju. Sećate se revije Louis Vuittona u proleće 2016. godine, kada je prepoznatljiv uzorak LV logotipa korišćen za torbe takođe došao na kožne kapute? Ali ove sezone, estetika koja voli marke ide u iznenađujuće diskretnijem pravcu.

Na reviji pre-fall Fendi x Versace 2022. prikazani su komadi na kojima su dva logotipa italijanskih modnih kuća pretvorena u jedan na kaputima, torbama i svemu ostalom.

Moda je od tada prihvatila mirniji senzibilitet, sa brendovima kao što su The Row, Khaite i Bottega Veneta koji su predstavili minimalističku odeću koja odiše prikrivenom elegancijom. Kao rezultat toga, dizajnerski brendovi sada takođe koriste skromniji ili apstraktniji pristup svom radu sa logoima.

Za Valentinovu reviju za proleće 2023., na primer, italijanska kuća debitovala je sa monogramom Toile Iconographe, koji sadrži nekoliko slova „V“ u formaciji. Zendaja je nosila monogram preko kaputa, suknje i helanki na reviji brenda u Parizu. Burberryjeva prolećna kolekcija takođe je imala logo konja kuće preko najlon čarapa, dodajući suptilanost jednostavnom izgledu.

Minijaturni logotipi se takođe javljaju i na majicama bez rukava kao što smo videli kod Kajli Džener koja je nosila brendiranu Loewe top majicu prošlog meseca, dok je glumica Šila Atim nosila Pradinu istu verziju na prolećnoj reviji u Milanu.

Varijanta logomanije iz 2022., je očigledno povezana sa diskretnošću ove godine i vodi se parolom, ko zna, zna, a iako nije bitno da sve vrišti, izgleda da je važno nagovestiti da je nešto ipak Balenciaga samo malo suptilnije.

Ako vas zanima na koje sve načine možete ovaj trend nositi ove sezone, uputite se u galeriju gde vas očekuje 7 načina da suptilno nosite trend logomanije po uzoru na poznate dame.

Tekst: A. N.

Foto: Profimedia