Dekonstrukcija i asimetrija: letnje haljine neobičnog kroja

Leto je u punom jeku i nikoga nećete iznenaditi običnim lanenim ili svilenim haljinama, pa morate uključiti maštu i potražiti neobične modele.

U proleće/leto 2020. trend ka dekonstrukciji došao je do izražaja, zamenjujući klasične i razumljive siluete. Predstavljene su elegantne haljine sa ili bez rukava, sa sirovim ivicama, dijagonalnim kopčama ili svim vrstama draperija. Haljine sa elementima dekonstrukcije izazivaju asocijacije na snažne i kreativne žene koje se ne plaše da se istaknu iz mase svojim izgledom.

Ovog leta se takvi modeli mogu naći u Balmainovoj kolekciji – Olivije Rusten predlaže da se oprobate u kombinacijama haljina dizajniranih u tandemu sa muškom jaknom. U međuvremenu, JW Anderson se kladi na pletene asimetrične haljine sa draperijama i jednim rukavom, a Prabal Gurung pokazuje kako nositi teksas haljinu neobičnog kroja.

Dekonstrukcijski eksperimenti pojavili su se i u kolekciji Sacai – brend je poznat po svojoj sposobnosti da kombinuje nepristrano i nudi zanimljiva stilska rešenja i nove siluete. Tako je ovog leta kreativni direktor pokazao haljinu – isečenu košulju koja se sastoji od prugaste tkanine i crne organze sa plišanim detaljima. Port 1961 je takođe odlučio da učestvuje u dizajniranju asimetričnih stvari i predstavio je haljine koje kombinuju različite tkanine, teksture i printeve.