grazia

Easy Chic

7 načina da nosite trend logomanije po uzoru na poznate

Da, logomanija zapravo može biti suptilna. Poznate ličnosti su nosile apstraktne ili sitne logotipe koji su jedva vidljivi golom oku.

Kada je trend logomanije dostigao vrhunac 2016. godine, činilo se kao da su svi bili opsednuti time da se pokriju dizajnerskim imenima brendova od glave do pete i postaraju se da ljudi to znaju. Sećate se revije Louis Vuittona u proleće 2016. godine, kada je prepoznatljiv uzorak LV logotipa korišćen za torbe takođe došao na kožne kapute? Ali ove sezone, estetika koja voli marke ide u iznenađujuće diskretnijem pravcu.

Na reviji pre-fall Fendi x Versace 2022. prikazani su komadi na kojima su dva logotipa italijanskih modnih kuća pretvorena u jedan na kaputima, torbama i svemu ostalom.

Moda je od tada prihvatila mirniji senzibilitet, sa brendovima kao što su The Row, Khaite i Bottega Veneta koji su predstavili minimalističku odeću koja odiše prikrivenom elegancijom. Kao rezultat toga, dizajnerski brendovi sada takođe koriste skromniji ili apstraktniji pristup svom radu sa logoima.

Za Valentinovu reviju za proleće 2023., na primer, italijanska kuća debitovala je sa monogramom Toile Iconographe, koji sadrži nekoliko slova „V“ u formaciji. Zendaja je nosila monogram preko kaputa, suknje i helanki na reviji brenda u Parizu. Burberryjeva prolećna kolekcija takođe je imala logo konja kuće preko najlon čarapa, dodajući suptilanost jednostavnom izgledu.

Minijaturni logotipi se takođe javljaju i na majicama bez rukava kao što smo videli kod Kajli Džener koja je nosila brendiranu Loewe top majicu prošlog meseca, dok je glumica Šila Atim nosila Pradinu istu verziju na prolećnoj reviji u Milanu.

Varijanta logomanije iz 2022., je očigledno povezana sa diskretnošću ove godine i vodi se parolom, ko zna, zna, a iako nije bitno da sve vrišti, izgleda da je važno nagovestiti da je nešto ipak Balenciaga samo malo suptilnije.

Ako vas zanima na koje sve načine možete ovaj trend nositi ove sezone, uputite se u galeriju gde vas očekuje 7 načina da suptilno nosite trend logomanije po uzoru na poznate dame.

Tekst: A. N.

Foto: Profimedia

Pročitajte još

Povezane teme

Piste

Najbolji momenti sa Nedelje visoke mode u Parizu

Najekstravagantnije kreacije defilovale su pistama grada svetlosti, a mi vam izdvajamo najbolje.

Inspiracija

7 modela pantalona u koje vredi investirati

A morate nabaviti barem jedan od njih kako biste odgovorili na trendovske zahteve za 2023

Vesti

Princeza španske mode

Marta Ortega Perez je direktorka ogromnog biznisa, poznatog po brendu Zara.

Top 5

Top 5: Haute Couture revije iz Pariza koje su nas ostavile bez daha

Najekstravagantnije kreacije defiluju pistama u Gradu svetlosti, a evo onih koje su na nas ostavile najveći utisak

Piste

Poznate ličnosti viđene na Nedelji visoke mode u Parizu

Revije imanentnih dizajnera morale su biti ispraćene od strane A-listera.

Inspiracija

Trendovi dvehiljaditih koje ćemo kopirati i u 2023

Generacija Zed obožava Y2K trendove, a evo koje od njih ćemo viđati svuda tokom 2023.

Vesti

Sve što treba da znate o predstojećoj Met gali

Tema je posvećena velikom Karlu Lagerfeldu.

Stil dana

Sreda odobrava: Džena Ortega na Nedelji muške mode u Parizu kao Wednesday Addams

Glumica je u izazovnoj crnoj haljini sa kapuljačom posetila reviju modne kuće Saint Laurent.