MODA / Inspiracija

Inspiracija

Ako pitate Belu Hadid ovo je pravi način da nosite double denim

Kraljica ležernog stila devedesetih još jednom nam je demonstrirala kako treba nositi teksas od glave do pete.

Mlađa sestra Hadid neko je za koga važi neprikosnovenost u odevanju. Od ekstremno elegantnih kombinacija u kakvim smo imali prilike da je gledamo na crvenim tepisima, pa sve do najopuštenijih varijanti kakve šeta ulicama Njujorka, Pariza ili Londona u zavisnosti od toga gde je put nanese.

Najsvežiji modni poduhvat dvadesetšestogodišnje Bele bile su široke farmerke niskog struka ukombinovane sa korsetom od džisa, sportskim patikama i belom Balensijaga torbom.

Iako se velika većina molila modnim bogovima da se farmerke plitkog pojasa nikada ne vrate u etar, ako je sudeći prema Belinom izboru ove molitve nisu uslišene. Prepoznatljivi stil pod imenom Y2K sa početka novog mileniuma polako ali sigurno kriči put među trendovima, pa je samo pitanje trenutka kada će se i ostali, pomalo degutantni modni izbori iz ove ere vratiti u žižu interesovanja.

Što se tiče samog koncepta odevanja koji se tiče double denim-a, ako pitate Belu, najbitnije je da što približnije uklopite nijanse teksasa i na taj način postićićete pravu dobitnu formulu ovog načina oblačenja.

Tekst: Aleksandar Nastasijević

Foto: Profimedia