MODA / Inspiracija

Inspiracija

Denisa Ciocoiu: Daring Beauty

Denisa Ciocoiu, manekenka rođena u Rumuniji, karijeru je započela u popularnoj televizijskoj emisiji. Njena prirodna lepota i smela seksualnost pomogli su joj da osvoji vrhove u svetu visoke mode. Nakon godina bavljenja modelingom, a imajući uvid i u procese proizvodnje odeće koju je nosila, odlučila je da uđe u preduzetničke vode i lansira održivi brend kupaćih kostima – Moon Swim. 

Denisa, rođena si u Rumuniji. Možete li nam reći nešto više o svom detinjstvu? Šta je uticalo na vašu odluku da postanete model?

Rođena sam i odrasla u veoma malom gradu u Rumuniji. Izdvajala sam se kao veoma visoka devojčica i od 14. godine, svi su mi govorili da treba da postanem model. I ja sam imala ovu želju duboko u srcu, ali sam se osećala previše stidljivo i nesigurno da bih ikada mogla i da pomislim da se okušam u tome. Ironija sudbine – neposredno pre nego što sam napunila 19, učestvovala sam u konkursu i završila kao učesnica u rumunskoj emisiji Next Top Model. Devojka iz malog grada na televiziji – život mi se promenio u trenu. 

Šta volite u svojoj profesiji, a šta vam se baš i ne dopada?

Volim putovanja, činjenicu da mogu da vidim svet, upoznam neverovatne ljude i boravim na neverovatnim lokacijama. Ne sviđa mi se pritisak u vezi sa telesnim merama, koji je još uvek prisutan u visokoj modi. 

Živeli ste u Milanu, Parizu, Londonu i drugim gradovima širom sveta. Koja metropola je na vas ostavila najjači utisak?

Iako su Milano i Pariz najveće modne prestonice sa najlepšim brendovima, London mi se najviše dopao za život i rad. Tamo su ljudi otvorenijeg uma, kulturološki je raznovrsniji, ima više parkova, svi su superprijateljski raspoloženi i ima odlične kafiće! London baš odgovara mojoj energiji. 

Stvorili ste sopstveni brend kupaćih kostima na Baliju. Šta ga čini jedinstvenim?

Rad sa različitim brendovima širom sveta naterao me je da shvatim koliko je velika proizvodnja, a život na Baliju me je naterao da vidim koliko plastike ima u okeanima… Želela sam da, što je više moguće, kombinujem etičku proizvodnju sa održivim tkaninama i da doniram profit organizacijama koje brinu o uslovima rada zaposlenih, kao i onima koji brinu za okeane. Ako želite da se osećate kao boginja. Morate da imate na umu dobrobit planete. Moon Swim simbolizuje žensku energiju i samouverenu ženu inspirisanu prirodom, istovremeno nudeći udobnost, kvalitet i bezvremeni dizajn. 

English below: 

Denisa Ciocoiu, a Romanian-born model, had her career kick-started by a popular TV show. Her natural beauty and daring sexuality have helped her conquer the high fashion business all over the world. Having seen the insides of clothes production, she’s now she’s testing the waters with her very own sustainable swimwear brand.

Denisa, you were born in Romania. Could you tell us about your childhood? What influenced your decision to become a model?

I was born and raised in a very small town in Romania. I’ve been very tall since 14 years old, everyone would tell me that I should be a model. I had this wish deep in my heart too, but I was feeling way too shy & insecure to ever think I’ll try. And ironically, just before I turned 19, I participated and ended up as a runner in Romania’s Next Top Model. A small-town girl straight to a TV show, my life changed in a heartbeat.

What do you like about your profession and what do you dislike about it?

I love the traveling part, the fact that I get to see the world, meet amazing people and get to stay in amazing locations. I dislike the pressure for some exact measurements that’s still present in high fashion.

You have lived in Milan, Paris, London, and other places. Which of these cities has made the deepest impression with what?

Even though Milan and Paris are the biggest fashion capitals with the most beautiful brands, I did like London the most for living and working. Because people are more open-minded, it’s more culturally diverse, has more parks, everyone is super friendly and it has such great coffee shops! London just matched my energy the most.

You created your own swimwear brand in Bali. What makes it unique?

Working with so many brands around the world made me realize how much overproduction there is, and living in Bali made me see how much plastic the ocean carries… And I wanted to combine ethical production with sustainable fabrics as much as possible, and also donate my profits to organizations that take care of working conditions for people and likewise for oceans. Part of feeling like a goddess is living more consciously with the well-being of the planet in mind. Moon Swim embodies the feminine energy, the confident woman that gets inspired by nature, while offering her comfort, quality, and timeless designs.

Team Credits: 

Model: Denisa Ciocoiu @cdenisaaa

Production: @multi_publications