MODA / Inspiracija

Inspiracija

Ovo su modeli letnje zatvorene obuće kojoj nećete odoleti

Kada razmišljamo o letnoj obući prva stvar koja će nam pasti na pamet jesu japanke ili otvorene ravne sandale.

Međutim, pomenuti modeli nisu vaše jedine opcije tokom toplih letnjih dana kada vam je, pored nonšalantnog casual izgleda, neophodno i da vaša stopala dišu. Postoje opcije koje, bez obzira na činjenicu da su zatvorene, odišu opuštenim i inherentno letnjim osećajem. Pre nego što besciljno zagazite u ogromu ponudu zatvorenih letnjih cipela, savetujemo vam da se osvrnete na decenije za nama i inspiraciju potražite u razdoblju od dvehiljaditih do sedamdesetih, jer retro je svuda oko nas.

Napominjemo takođe, da je leti sve dozvoljeno sem konzervativnog stava po pitanju izbora odeće i obuće, te su i papuče od gume sa zatvorenim prstima opcija koja je apsolutno dozvoljena pa i preporučljiva.

U nastavku vam donosimo inspiraciju za neke od najupečatljivijih modela sezone uz način kako da ih uspešno kombinujete.

Espadrile

Model koji je očigledna opcija cipela sa zatvorenim prstima tokom letnjih dana. Bilo da su vaš izbor one skroz ravne ili model sa uzvišenom platformom, jedno je sigurno – ovaj komad uzvikuje leto!

Klompe

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Helena (@helenacuesta)

Ovaj model, tokom letnje sezone, zauzima listu prioriteta. Izbor je veliki, a vi se opredelite za one malo smelije koje su upotpunjene resicama, nitnama ili neočekivanim detaljima u vidu cveća. 

Mules

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem)

Još jedna varijanta cipela sa zatvorenim prstima koju ćete izabrati bez muke. Za one koji se ne boje ekscentrične pojave, ovaj model ohrabruje da budete maksimalistički nastrojeni prema svom letnjem stilu.

Kožne mokasine

Ravne kožne mokasine, u čijem dizajnu dominiraju isprepletani kaišići, odlično se stilizuju uz prozračnu pamučnu haljinu. Sledite naš savet i budite primećene na svakom koraku.

Ravne papuče

Od venecijanskog stila preko platnenog modela, trend natikači dolazi nam u različitim siluetama. Ovaj model definitivno nije rezervisan samo za vašu spavaću sobu.

Priredila: M.K
Foto: Instagram, Profimedia