MODA / Inspiracija

Inspiracija

Recite zbogom klašičnom džinsu! 2022 je u znaku šarenog teksasa

Kada je reč o teksasu modna industrija je tek relativno skoro otpustila stege i krenula slobodnije da razmišlja po pitanju palete boja pomenutog popularnog materjala.

Na naše oduševljenje, ove prolećne sezone modni brendovi donose nam mnogo više od indigo i “bebi plavih” dobro poznatih nijansi, integrišući nekonvencionalnešarene farmerke u svoje kolekcije. Kako maksimilizam  prilično vatreno  nastavlja da vlada, raznobojni printovi inspirisani letom nesumljivo će biti prisutni i tokom 2022. godine.

Uz pomenuti trend šarenih farmerki vezuje se i fraza “dopaminsko oblačenje” koja se manifestuje kroz odabir odeće koja podiže raspoloženje. Činjenica je da smo, nakon zimskih meseci, zaista željni da svoju jedinstvenost i smelu ličnost izrazimo kroz bojeprintove. Ako šarene farmerke zaista pomažu da ostanemo raspoloženi, ujedno nam “bustujući” energiju ja ću vrlo rado prigrliti svoj par. Vredno je napomenti da ovaj model ne zahteva ekscentričnos, boja može dobiti oblik ili senku u najrazličitijim oblicima i iintenzitetima.

Ukoliko boje prema kojima naginjete dolaze iz prirodnog okruženja, stilizovanje se uspešno može naslanjati na monohronatski izgled ili uparivanje uz srodne nijanse.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jesse Kamm (@jessekamm)

Hrabro šareni print je prilika da ispričate živopisnu priču jedinstvenu za vaš stil, bez izgovaranja reči. Apstraktan slikarski efekar odlično će preslikati vašu umetničku viziju. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NNENNA ECHEM (@nnennaechem)

Da, šarene farmerke jesu pravi izbor za maksimaliste, ali trend funkcioniše i za one koji vole “skromniju” modu. Teksas koji se nudi u prirodnoj nijansi tona kože je minimalan, ali podjednako neočekivan kao i onaj u živopisnoj nijansi.

Koncept dobrih starih plavih farmerki zamenićemo komadom koji nudi nekovencionalnu nijansu. Razmislimo i modelu koji integriše dve osnovne boje u jednu, plavu i belu, oslikavajući okenaske talase koji se “razbijaju”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sierra 🙂 (@_sierramayhew)

Pastelne nijanse koje uključuju lavandu, ružičastu, suptilnu limetu i sunčano žutu odišu posebnim šarmom, romantikom i nadom i odlična su zamena tipično neutralnim nijansama. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Babba C Rivera (@babba)

Priredila: M. Kitić

Photo: Instagram, Profimedia