Izuzetno dugi rukavi i obimne jakne u kolekciji Raf Simonsa

Raf Simons već dve sezone sarađuje sa modnom kućom Prada, pa su se svi pitali kako će izgledati nova kolekcija belgijskog dizajnera.

Šest reči definišu kolekciju Raf Simons jesen/zima 2021/22: Ataraxia, Equanimity, Allegiance, Dichotomy, Devotion i Synchronicity. Dizajner je i dalje veran svom stilu formiranom tokom dugogodišnjeg rada u modnoj industriji i na čelu velikih modnih kuća. On i dalje majstorski kombinuje boje – ružičastu i crvenu, fuksiju i bogatu zelenu, narandžastu i tirkiznu boju.

U novoj kolekciji Simons je ponovio svoje trikove koje je osmislio tokom godina: kreirao je predimenzionirane džempere sa beskrajno dugim rukavima, rolke sa vezenim minijaturnim R monogramom na vratu, košulje i kapute sa velikim kraganama i reverima.

Devojke i momci izgledali su gotovo identično i praktično je nemoguće utvrditi pripadnost određenom polu prema onome što smo videli u video prezentaciji. Čak i uz veliku količinu samocitiranja, u kolekciji Raf Simons, golim okom primećuje se uticaj Miuccie Prade, sa kojom dizajner radi već nekoliko sezona.

Takođe je iznenađujuće da njegova nova kolekcija podseća na reviju „Hrabra srca“ koju je Miu Miu prikazao pre nekoliko nedelja. Na reviji su modeli šetali snežnim padinama Alpa u prošivenim jaknama i odelima, a slične modele videli smo u novoj kolekciji Simonsa.

Kada je reč o modnim dodacima, Raf Simons je predstavio još jednu narukvicu u obliku kostiju ljudske ruke, mono minđuše sa srcima i veliko prstenje.

U galeriji fotografija pogledajte kako izgledaju nove kreacije Rafa Simosna za sezonu jesen/zima 2021/22..