Lateks je novi teksas – kolekcija Saint Laurent na PFW

U Parizu je predstavljena Saint Laurent, kolekcija jesen/zima 2020. godine.

“Lateks je novi teksas. Obično izgleda jeftino, ali hteo sam da ga učinim luksuznim“, komentarisao je dizajner Entoni Vakarelo novu kolekciju.

Ključne stvari kolekcije bile su izrađene od lateksa: senzualne haljine, bordo suknje, uske pantalone sa visokim strukom. Kolekcija takođe ima jakne širokih ramena koje podsećaju na rad Ives Saint Laurenta iz 1980-ih, svilene bluze, čipkaste korsete i delikatnu temu sa čipkastim topovima.

Šema boja Saint Laurent-a se značajno razvila i sad uključuje smaragdnu, crvenu, zasićenu plavu i mnoge nijanse ljubičaste.

Glavna osobina Saint Laurenta uvek je bila seksualnost – ne stidljiva i skromna, već očigledna i upečatljiva. Nije ni čudo što su glavni akcent u njegovim kolekcijama bile noge: beskrajno duge, jake koje nije pokrivala očajnički kratka suknja. Ovog puta, dizajner je odlučio da ih drugačije naglasi. Gole kože nije bilo – ali bilo je vinila i lateksa koji su zategli telo tako da gotovo da i nije bilo prostora za maštu. Vakarelo je sašio sve od ovih materijala: od uskih helanki do odela i haljina. I izgleda, moramo reći, apsolutno luksuzno – naročito uz svetlo koje je specijalno odabrano za reviju. Ali koliko su ove stvari primenjive u stvarnom životu, odlučiće klijenti Saint Laurenta.