Nova stvarnost: kolekcija Celine jesen/zima 2021/2022

Modna kuća Celine, koja je nedavno predstavila novu mušku liniju brenda, predstavila je 14. aprila žensku kolekciju jesen/zima 2021/2022.

Odajući počast francuskom nasleđu, revija Celine održana je u baštama na imanju Vaux-le-Vicomte u blizini Pariza, od kojih zastaje dah.   

„Moramo li prekršiti pravila da bismo živeli svoju mladost?” – ovo je bilo glavno pitanje dizajnera, koje se više nego ikad odnosi na nesigurna današnja vremena, podsećajući na neke redove iz dela Pola Verlena, Šarla Bodlera i Artura Remboa.

Videli smo neverovatan smisao za kombinovanje nečeg elegantnog i vintage, poput jakne od tvida ili muškog kaputa sa uzorkom riblje kosti sa ležernim farmerkama ravnih nogavica ili širokim teksas kaputima. Samo Slimane u jednoj kolekciji može da prikaže crni smoking i mornarsku jaknu u kombinaciji sa grubim čizmama, a da sve deluje sveže i stilski.

Dizajner se u kolekciji podseća na nasleđe brenda, uspešno spajajući vintage sa najnovijim savremenim komadima – asimetričnim topovima i grudnjacima od kašmira.

 Bila je to urbana, funkcionalna kolekcija dizajnirana da istakne opušteni pariski šik.

foto:marieclaire