9 modnih trikova za žene od stila nakon 40-te

Zaokružili ste četvrtu deceniju života i u modnom smislu mudrije ste, sa definisanim ličnim stilom. Dakle sada se samo radi o tome da donosite prave stilske odluke kako biste u svakom trenutku izgledale besprekorno.

Kako bismo se postarali da ste uvek na pravom modnom putu i u godinama koje dolaze, otkrivamo vam 9 trikova koje ćete poželeti uvek da imate na umu prilikom odevanja.

Ne odustajte od potpetica

Štikle su komad uz koji ćete uvek izgledati sofisticirano i savršeno zaokružiti svaki outfit. Bonus: Potpetica ne mora da bude vrtoglavo visoka – I one od 4, 5 cm odigraće pravu ulogu.

Istaknite ključnu kost umesto poprsja

Dubok V-izraz bio je sjajna stvar u vašim 20-im, ali sada ste zreliji i vispreniji. Umesto isticanja poprsja u push-up brushalterima, stavite fokus na vaša ramena “čamac” siluetama.

Birajte bluze sa ¾ rukavima

Bluze koje otkrivaju vaše vitke podlaktice nose sa sobom posebnu dozu senzualnosti. Bonus: Ako nosite komad dugih rukava, podvrnite ih!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by no.34 Style (@no34style)

Investirajte u aksesoar

Odrasla ste žena. To znači da zaslužujete torbu, koju pod A) nosićete ponosno svuda sa sobom i pod B) koja će vam osigurati minimum dva komplimenta dnevno. Nikad ne žalite sa ulaganjem u bezvremeni stil, kao što je koža, na primer.

Birajte tamniji džins

Činjenica: u tamnijem džinsu uvek ćete izgledati mršavije. Plus, s obzirom da je blizak crnoj ili indigo plavoj boji odgovarajući je komad farmerica i u zrelijim godinama.

Uvek neutralni dezeni umesto printova

Ne kažemo da bi sada trebalo da pobacate sve floralne komade, ali generalno, što je jednostavniji izgled to deluje elegantnije i pristojnije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by no.34 Style (@no34style)

Pronađite savršen kroj

Sada ste svesni svog tela i siluete i znate kakvi krojevi vam dobro pristaju. Pantalone u kombinaciji sa blejzerom podićiće vaš stajling na viši nivo.

Počastite sebe finim komadima koji će trajati godinama

Svi volimo trendove, ali obratite pažnju da se u vašem garderoberu nađu i visoko-kvalitetne tkanine u koje vredi investirati, jer će trajati.

Nakit od zlata

Vreme je da raznorazne đinđuve zamenite za nakit koji je “najbolji prijatelj svake devojke” – komade zlata, koji su pravi i prefinjeni, poput vas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by no.34 Style (@no34style)

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T. Mišović