Piste

Bez boje i volumena: neobična kolekcija brenda Valentino

Pjerpaolo Pićoli koristi kodekse klasika kako bi poslao poruku jednakosti!

Prva kolekcija Pjerpaola Pićolija za Valentino nakon raskida sa Marijom Gracijom Kjuri oduševila je publiku.

Videli smo potpuno drugačiju sliku modne kuće: strastvena ljubav prema ukrašavanju i eksperimenti sa poznatim obrascima zamenili su eksperimente sa samom formom. A takođe i sa bojom. Pićolijeve kolekcije bile su upečatljive po svojoj lakoći, hrabrosti u odabiru boja, slobodnom rukovanju volumenima - i, naravno, lakonizmu, posebno upečatljivom za razliku od prethodne Valentinove inkarnacije.

No, u novoj sezoni izgleda da dizajner napušta sva dostignuća koja su ga proslavila. Ne, boja nije potpuno nestala sa piste - iako je revija počela nizom potpuno crnih stajlinga. Kasnije je crni monolit razbijen mrljama močvarno zelene boje, bež i sivim potezima. Ali to su bili pojedinačni nastupi, jednobojni total lookovi bez uobičajene igre senki i kontrasta - a upravo iz Valentino kolekcije često smo crpeli inspiraciju za najneočekivanije kombinacije, prisećajući se onih boja kojima dugo nismo ni prišli.

Volumen je nestao. Neki kaputi bili su široki, rukavi nekih haljina raširili su se s krilima iza leđa, jedan je kombinezon bio, možda, zaista sličan onom iz crtanog filma. Ovo se, u principu, može naći u bilo kojem modnom brendu, a da se pri tome ne identifikuju tragovi bilo kog stvaraoca. Posebno je neočekivano priznati, vratila se dekorativnost. Odnosno, cvetni vez i prozirne tkanine ili oblaci od tila umesto dodataka ili umetaka od čipke. Pokazalo se da ovaj neočekivani preokret ima razumno objašnjenje. Pićioli je odlučio da posveti sezonu raznolikosti i omogući ženama da odećom naglase individualnost.
„Ljudi su različiti i svi su isti: ova izjava beleži divnu kontradikciju.“

Namera kolekcije koju su ispričali oni koji su je kreirali je da se fokusira na čovečanstvo pojedinaca koji će predstavljati i pojačavati svoja osećanja i emocije, bez obzira na starosnu dob, pol, rasu i raspoloženje. A za pokretanje ove važne poruke dizajneri bira klasične kodove kuće, ne samo strogost o kojoj smo govorili na početku, već i til, cveće i neizbežni crveni Valentino.

 Pogledajte takođe: Religiozne reference, krstovi od kristala i otisci slični vitražima: Chanel show održan je u Grand Palais-u

Povezane teme

Piste

Brend Prada je umesto revije predstavio 5 mini filmova

Modna kuća Prada objedinila je kolekciju za muškarce proleće/leto - 2021. i žensku cruise kolekciju - 2021.

Stil dana

10 topova koji su vam neophodni tokom leta

Sa farmerkama, elegantnim pantalonama, suknjama, pa čak i ispod kardigana, ovi topovi će rešiti sve vaše modne dileme, obećavamo!

Street style

Insta reportaža: kako fashioniste ovog leta nose Chanel sandale

Ranije smo razgovarali o najmodernijim cipelama ovog leta, ali sada želimo detaljnije pogledati sportske sandale sa čičak trakama.

Piste

Dekonstrukcija i asimetrija: letnje haljine neobičnog kroja

Leto je u punom jeku i nikoga nećete iznenaditi običnim lanenim ili svilenim haljinama, pa morate uključiti maštu i potražiti neobične modele.

Stil dana

Jedina fantazija o ljubavi? Bandana!

Bandana je must have leta koji ukrašava sandale, torbe, suknje, blejzere...

Satovi i Nakit

Sat za letnje zabave: Swatch u neon nijansama

Svetle verzije bestselera iz kolekcije Big Bold Jelly!

Vesti

Najbolji stajlinzi vrhunskog modela Džoan Smals sa crvenog tepiha

Džoan Smals, portorikanski model je 11. jula proslavila rođendan - devojka ima 32 godine.

Stil dana

Polo haljina je glavni trend letnje sezone

Ranije smo pisali o polo majicama koje ovog leta dobijaju na popularnosti. Danas ćemo govoriti o još jednom oživljenom trendu, polo haljinama.

Satovi i Nakit

Flora i fauna: Cartier predstavlja kolekciju nakita Sur Naturel

Izjava ljubavi prema prirodi, koju su draguljari Cartiera prikazali u obliku ogrlica, prstenja, satova i minđuša.

Inspiracija

Letnji must have: 10 šešira najmodernijih devojaka Instagrama

Šeširi, kape, marame - leti ne možete bez zaštite.

Vesti

Olivija Palermo u letnjoj couture haljini sa cvetnim printom

Sezona cvetanja prelepih hortenzija je u punom jeku: bele, ružičaste i plave lepršave „kuglice“ ukrašavaju bašte i gradske trgove.

Vesti

Crna je uvek dobra ideja: Saint Laurent Pre-Fall 2020

Nakon poslednje pariske revije Saint Laurent, gde je bilo neobičnih boja, posebno je bilo lepo videti kolekciju pre fall koja je obojena klasičnom crnom bojom.