MODA / Piste

Piste

Elegancija Iv San Lorana razoružava

Sofisticirano, elegantno sa prepoznatljivom dozom nenametljivog seksepila.

Ako postoji žena koja može da izgleda maksimalno seksepilno zakopčana do grla u haljini do poda, sva u crnom, sa tek obrisima figure – to je onda Yves Saint Laurent žena.

Tanane, prefinjene, tako glamurozne, a tako jednostavne – ništa ne govori više o prepoznatljivom francuskom šiku od modela koji dolaze iz kuće jednog od najvećih modnih magova našeg vremena.

Anthony Vaccarello preuzeo je kreativnu direigentsku palicu kuće pre punih šest godina I čini se da mu je upravo toliko trebalo se u potpunosti opusti, dopuštajući da ga dnk modne kuće Saint Laurent u potpunosti prodre u srž njegovih kolekcija.

Sav onaj glam punk, neizsotavna crvena boja, mrežaste čarape i mini suknje – sve je to spakovano na dno ormana I čeka novu generaciju ćerki da postanu tinejdžerke i mlade buntovnice sa stavom.

Vaccarellova žena sada je prigrlila srž svoje ženstvenosti koju joj je Yves podario kroz masculine krojeve, fluidne forme i bogate krznene teksture.

Vaccarellova žena prerasla je razmazan kreon, lateks, šljokice, čarape na tufnice i mini šortseve – sada slavi prefinjenost estetike 30-ih I 80-ih godina prošlog veka i oseća se samopuzdanije no ikada ranije.

Tekst: Maja Bunčić

Foto: Profimedia