grazia

Piste

Izuzetno dugi rukavi i obimne jakne u kolekciji Raf Simonsa

Raf Simons već dve sezone sarađuje sa modnom kućom Prada, pa su se svi pitali kako će izgledati nova kolekcija belgijskog dizajnera.

Šest reči definišu kolekciju Raf Simons jesen/zima 2021/22: Ataraxia, Equanimity, Allegiance, Dichotomy, Devotion i Synchronicity. Dizajner je i dalje veran svom stilu formiranom tokom dugogodišnjeg rada u modnoj industriji i na čelu velikih modnih kuća. On i dalje majstorski kombinuje boje - ružičastu i crvenu, fuksiju i bogatu zelenu, narandžastu i tirkiznu boju.

U novoj kolekciji Simons je ponovio svoje trikove koje je osmislio tokom godina: kreirao je predimenzionirane džempere sa beskrajno dugim rukavima, rolke sa vezenim minijaturnim R monogramom na vratu, košulje i kapute sa velikim kraganama i reverima.

Devojke i momci izgledali su gotovo identično i praktično je nemoguće utvrditi pripadnost određenom polu prema onome što smo videli u video prezentaciji. Čak i uz veliku količinu samocitiranja, u kolekciji Raf Simons, golim okom primećuje se uticaj Miuccie Prade, sa kojom dizajner radi već nekoliko sezona.

Takođe je iznenađujuće da njegova nova kolekcija podseća na reviju „Hrabra srca“ koju je Miu Miu prikazao pre nekoliko nedelja. Na reviji su modeli šetali snežnim padinama Alpa u prošivenim jaknama i odelima, a slične modele videli smo u novoj kolekciji Simonsa.

Kada je reč o modnim dodacima, Raf Simons je predstavio još jednu narukvicu u obliku kostiju ljudske ruke, mono minđuše sa srcima i veliko prstenje.

U galeriji fotografija pogledajte kako izgledaju nove kreacije Rafa Simosna za sezonu jesen/zima 2021/22..

Pročitajte još

Povezane teme

Stil dana

Ovo je džemper sezone ako pitate Kendal Džener

Izgleda da je i u Los Anđelesu došlo vreme za slojevito oblačenje

Easy Chic

11 koraka za savršeno zimsko oblačenje

Zima je sezona kada vremenske (ne)prilike najviše diktiraju vaše oblačenje. Pošto želite da budete sigurni predstavljamo vam spisak pouzdanih i klasičnih komada koji će vam olakša...

Stil dana

Menhetn kao modna pista: Novi dan, novi izgled Emili Ratajkovski

I dok šeta psa, manekenka je besprekorno stilizovana.

Vesti

6 vodećih trendova za 2023. koje poznate ličnosti već nose

Ostavite ekspertima da prvi usvajaju nove stilove.

Stil dana

Perfektno obučena i kad ide u šoping: Kejti Holms kraljica ležernosti

Glumica je u jednostavnoj, ali veoma elegantnoj kombinaciji šopingovala u Njujorku.

Inspiracija

5 načina da nosite perjane jakne po uzoru na IT devojke

Hlado vreme znači samo jedno – slojevito oblačenje i jakna napunjena perijem