MODA / Piste

Piste

Klasična elegancija vraća se u Burberry show

Ovaj put – skoro koketiranje sa uličnom modom!

Svojoj jesen/zima kolekciji za Burberry, Rikardo Tiši, dao je ime jednostavno i jasno – „Sećanja“. A od svega što je dizajner uradio za britansku kuću, čini se da je sada Tiši dao sve od sebe. Naravno, Rikardo Tiši se često naziva i osobom koja je uličnu odeću prvi put doveo na isti nivo sa visokom modom.

Ova kolekcija, predstavljena baš u Londonu, je upravo takva. Naravno, nije prošlo bez sportskih i uličnih znakova – deo u kojem se konačno najavljuju i ulaze u igru verovatno je zamišljen kao „mladost“. Ali ipak, najuspešniji stajlinzi bili su one u kojima su ti isti sportski, „žanrovski“ elementi utkani u potpuno drugačije stajlinge – u duhu klasične elegancije, o kojima pišemo o nadolazećem povratku prošle sezone. Na primer, haljina sa draperijama na bokovima prekrivena je leopard mrljama. Patike  nisu u društvu sa sportskim stvarima, već, opet, s haljinama i složenim dekorom. Kabanice sa povučenim vrpcama nadovezuju se na blještave cipele, karirane helanke su uparene sa luksuznim jaknama, slavno pričvršćene samo jednim dugmetom.

Karirane odevne komade i savršeno krojena odela pokazale su Irina Šajk, Bela i Điđi Hadid, Kendal Džener i mnogi drugi modeli.

Kolekciju otkrijte u našoj galeriji.

Pogledajte kolekciju brenda J.W. Anderson na nedleji mode u Londonu!