grazia

Piste

Kolekcija Roksande Ilinčić posvećena je njenom preminulom ocu, rađanju proleća i umetnosti

Kako povezati sve ove a prvi pogled nespojive elemente? Lako ukoliko sve povezuje dobar koncept, koji britanska dizajnerka srpskog porekla uvek ima.

Njene revije uvek se prikazuju u ambijentu koji modele dodatno ističe u prvi plan. Tako je bilo i ovoga puta, kada je kolekciju za proleće/leto 2023. prikazala u dvorištu Serpentine galerije u Londonu.

Vrlo ju je poslužila sreća. Revija je trebalo da bude prikazana zapravo na dan sahrane kraljice Elizabete, ali je dobro što se nije dogodila tada, jer je dizajnerku u drugom pokušaju vreme poslužilo do te mere da je kompletan događaj sa sobom nosio i jednu dozu magije.

Pored zelenila u pozadini i upečatljivih arhitektonskih elemenata samog eksterijera, sunce i senke su odigrali veliku ulogu, ali i muzika koju je izvodio pravoslavni crkveni hor.

Dobar deo ne samo inspiracije, već i neku vrstu poštovaja, Roksanda je u ovoj važnoj reviji odala svom nedavno preminulom ocu.

Forme ruža na haljinama tu su bile u njegovu čast, dok su bogati koloriti iskričave narandžaste, ljubičaste, crvene, zelene, žute i pink, bile tu da veličaju ponovno rađanje. “La Primavera” - proleće i sva njegova simbolika, prikazana kroz kolor-blok kombinacije boja u Roksandinom stilu, te skulpturalne forme kao njen lični potpis outfita donelu su novu dimenziju stajlinga koji su više podsećali na umetnička dela, no na komade odeće.

Svakako, kompletna kolekcija Roksande Ilinčić za narednu sezonu prikazala je stajlinge koji nikako nisu svakodnevni klasici, već izuzetno efektni komadi koji svaku priliku pretvaraju u posebnu.

Tekst: M.B.

Foto: Profimedia

Pročitajte još

Povezane teme

Vesti

BOSS organizovao žurku za Naomi Kembel

Lepotica je tradicionalno proslavila rođendan u Kanu.

Vesti

Summer kolekcija brenda H&M je tu!

Uživajte u sjajnim lanenim sakoima, heklanim bluzama i haljinama, fantastičnim kupaćim kostimima

Stil dana

Smart casual u izvedbi Emili Ratajkovski

Blejzer, crop top i zvonaste pantalone za šetnju njujorškim ulicama.

Stil dana

Da li je ovo najsavršenija zlatna haljina?

Megan Markl pravi kraljevske stilske izbore.

Inspiracija

Modna inspiracija: Poput grčkih boginja

Ovog proleća desila se potpuna modna dominacija romantičnih tendencija iskazanih pre svega haljinama maksi dužina izvedenih od čipke i satena.

Vesti

Nova hot spot mesta za šoping u Beogradu

U TC Galerija otvorene su tri nove radnje luksuznih brendova Calzedonia, Intimissimi i Intimissimi Uomo.