Male kućne priče: kolekcija Chanel jesen/zima 2021/22

Kolekcija za sezonu jesen-zima 2021/22, kreativne direktorke kuće, Viržini Viar, posvećena je udobnosti i osećaju sigurnosti.

„Jednostavno volim da se igram kontrastima, tako da sam u novoj sezoni obimne siluete koje nas obavijaju i štite od spoljnog sveta, kombinovala sa namerno malim prostorom”, kaže dizajnerka – “Želela sam da stvorim atmosferu kuće – toplo i živahno mesto gde se devojke presvlače u pokretu. Takođe, ova ideja je u skladu sa pričama Karla Lagerfelda, koji mi je govorio o vremenima kada su se manekenke same šminkale i oblačile pre revije.“

Kontrasti su postali glavni lajtmotiv ove kolekcije – bili su prisutni u teksturama tkanina, silueta i paleti boja, jer je s jedne strane Viržini Viar bila inspirisana atmosferom skijaškog odmora, a s druge – boemskim šikom sedamdesetih. Tako su u jednoj kolekciji kombinovani elegantni kaputi od tvida i grube cipele, odela, prošivene pantalone i sandale sa gracioznim mašnama u kojima želite da plešete do jutra, nežne bluze od krepa i elementi koje možete zamisliti na ski stazi.

Inez & Vinoodh snimili su film koji je savršeno preneo raspoloženje same kolekcije.