grazia

Piste

Moda trećeg milenijuma na reviji Salvatore Ferragamo

Kreativni direktor brenda Pol Endrju odveo je publiku u grad budućnosti i podigao naučno-fantastičnu scenografiju.

27. februara u Milanu održana je prezentacija nove kolekcije Salvatore Ferragamo i stekli smo jasan osećaj da smo videli kolekciju jesenje i zimske sezone 21/22. Pol Endrju kreativni direktor brenda, pokazao je futurističku bajku, grad budućnosti i savršenu garderobu za stanovnike novog milenijuma.

Pol Endrju je o kolekciji rekao: „U modnoj industriji prošlost ima posebnu privlačnost, uvek nas privlači. Ove sezone sam želeo da preokrenem ovaj princip“. Čiste i funkcionalne siluete inspirisane Salvatoreom Ferragamom ovog puta dobijaju očaravajuću futurističku završnu obradu. Pod zelenim kožnim kaputima virile su prozirne pantalone u duhu serijskog ubice Dekstera i srebrne čizme na koje bi se Andre Courrezh ponosio. Kolekcija ne bi bila potpuna bez širokih nebeskoplavih kombinezona, raznobojnih prošivenih kožnih haljina i pantalona, kaputa sa snežno belim dugim resama i najlonskih pončoa koji podsećaju na bombone od jagoda.

U vreme kada svi očajnički pokušavamo da se prizemljimo i ne „blistamo“, kreativni direktor brenda ukida gravitaciju i podiže nas sa zemlje apsolutno kosmičkim i lakonskim stajlinzima iz trećeg milenijuma.

 

Pročitajte još

Povezane teme

Vesti

Najbolji modni momenti sa crvenog tepiha u 2022.

Outfiti koji su ispisali modernu istoriju.

Vesti

Koliko odeće nam je zaista potrebno

Koliko god komada imali, nikada nemamo šta da obučemo, a ovo je prava cifra odevnih predmeta koje zapravo treba posedovati

Vesti

Veganska couture moda: Vini Harlou nosila haljinu napravljenu od kakaa

Dizajnerka Iris Van Herpen inspiraciju je našla u sladoledu.

Stil dana

Ovo je džemper sezone ako pitate Kendal Džener

Izgleda da je i u Los Anđelesu došlo vreme za slojevito oblačenje

Easy Chic

11 koraka za savršeno zimsko oblačenje

Zima je sezona kada vremenske (ne)prilike najviše diktiraju vaše oblačenje. Pošto želite da budete sigurni predstavljamo vam spisak pouzdanih i klasičnih komada koji će vam olakša...

Stil dana

Menhetn kao modna pista: Novi dan, novi izgled Emili Ratajkovski

I dok šeta psa, manekenka je besprekorno stilizovana.

Vesti

6 vodećih trendova za 2023. koje poznate ličnosti već nose

Ostavite ekspertima da prvi usvajaju nove stilove.