grazia

Piste

Modna oluja je stigla u London: Naomi Kembel predvodila reviju Aleksandra Mekvina

Šou je održan u gigantskom providnom šatoru koji je dizajnirao arhitekta Smiljan Radić te je pružao panoramski pogled na prestonicu Britanije.

Kuća Aleksandar Mekvin vratila se u London za predstavljanje kolekcije SS22 prvi put nakon što je Nedelja mode u Parizu imala prednost u poslednjih nekoliko sezona.

Najnovija kolekcija, inspirisana tipično lošim vremenom glavnog grada Velike Britanije, mogla je da bude premijerno prikazana jedino u rodnom mestu kuće.

Parkiralište kod pristaništa van centra grada arhitekta i prijatelj kuće Smiljan Radić pretvorio je u upečatljivi providni mehur u kojem je prikazana kolekcija pod nazivom “Londonsko nebo”.

Kreativna direktorka Sara Barton objasnila je svoju inspiraciju rečima: “Nebo može biti lepo, može biti turbulentno, može biti strastveno, može biti zastrašujuće, može biti opasno. Mi smo deo prirode i moramo je poštovati.”

Burton je tu ideju pretočila u olujne motive na dramatičnim plisse haljinama i suknjama strukturiranim tako da reprodukuju utisak vetra i kontrasno, stvarajući čvrste siluete od kože i teksasa.

Sama kolekcija predstavlja Mekvin u svom najlepšem izdanju. Reč je o dražesnoj i dramatičnoj bitki između prefinjene elegancije i savršenstva punka, naglašeno patentnim zatvaračima, avijatičarskim jaknama i referencama na bajkere koji obeležavaju savremenu Mekvin ženu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @asapprove

Menjajući pristup dizajniranju i predstavljanju svojih kolekcija tokom pandemije, Barton se približila svojim modelima i otkrila koliko su te veze korisne: "Radi se o tome da su me oni inspirisali isto koliko sam i ja njih”.

Ipak, revija je bila i zvanično krunisana kada ju zatvorila Naomi Kembel.

Supermodel je na pistu izašla u prozirnoj haljini sa slojevitim donjim delom od tila, dok su kratak sako i čarape bili ukrašeni draguljima.

Podvlačimo, kakav božanstven način da se Mekvin vrati kući!

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: Natalija Knežević

Pročitajte još

Povezane teme

Stil dana

Menhetn kao modna pista: Novi dan, novi izgled Emili Ratajkovski

I dok šeta psa, manekenka je besprekorno stilizovana.

Vesti

6 vodećih trendova za 2023. koje poznate ličnosti već nose

Ostavite ekspertima da prvi usvajaju nove stilove.

Stil dana

Perfektno obučena i kad ide u šoping: Kejti Holms kraljica ležernosti

Glumica je u jednostavnoj, ali veoma elegantnoj kombinaciji šopingovala u Njujorku.

Inspiracija

5 načina da nosite perjane jakne po uzoru na IT devojke

Hlado vreme znači samo jedno – slojevito oblačenje i jakna napunjena perijem

Vesti

Black Week u CCC-u!

Proslavite nedelju izuzetnih promocija! Black Week u CCC-u je izuzetna prilika da kupite najmoderniju obuću i modne dodatke po cenama nižim i do -30%.

Easy Chic

Stilski vodič Meg Rajan za poznu jesen

Holivudska glumica kao večiti izvor inspiracije.