MODA / Piste

Modni epicentar: Šta nam donosi nedelja mode u Njujorku

U toku je nedelja mode u Njujorku a mi sa sigurnošću možemo da kažemo da su najbitnije ličnosti iz sveta mode uveliko pristigle u modni epicentar. Kolekcije za proleće i leto 2023 predstavile su (i predstaviće) mnoga značajna imena iz sveta dizajna. I dok očekujemo najnovije revije, zanimljive događaje i street style izveštaje sa ulica grada, pogledajte šta je obeležilo prve dane ovog modnog događaja.

Altuzzara

Prolećna kolekcija čuvenog brenda vodi nas put prirode kao polazne tačke mističnih iskustava. Sam dizajner je naveo da su ga za ovu prolećnu kolekciju inspirisale knjige koje se bave misticizmom, Učenje Don Huana i Pustinjski pasijans. Revija je odavala utisak putovanja i potrage za vizijom. Prelepi klasici kao što su prugaste košulje, džemperi, mini suknje od pletenine, blejzeri savršenog kroja i teksas kao novitet elementi su pomenute kolekcije.

Ulla Johnson

Rekli bismo da je okosnica prikazane kolekcije njena želja da svojim klijentima izađe u susret kada su njihove  potrebe u pitanju, te smo ove sezone imali priliku da vidimo jednu veoma nosivu pragmatičnu kolekciju koju je dizajnerka pripremila za predstojeću prolećnu sezonu. Limun žuta, boja lavande, puder roza, pruge kao i vez polje su istraživanja čuvenog brenda za prolećnu predstojeću sezonu.

Eckhaus Latta

U subotu je održana revija brenda koji je za tu priliku transformisao čuveni njujorški El Jardin del Paraiso u travnatu, suncem obasjanu pistu za prikazivanje svoje kolekcije za proleće/leto 2023. Modeli u apstraktnim metalnim pletenim topovima su se smenjivali. Uz to smo imali priliku da uočimo i prisustvo mreže, perli, džempere sa trakicama, šortseve sa rajsfešlusima…Brend kojim upravljaju istoimeni vizionari Mike Eckhaus i Zoe Latta sasvim sigurno maršira uz ritam sopstvenog bubnja gradeći siguran put ka vrhu vodeći se edži estetikom i lepotom eklekticizma.

Marni

I ako mokra ulica ispod lukova Mehentskog mosta nije mesto gde većina ljudi zamišlja blistavu modnu reviju, u pitanju je lokacija koju je izabrao modni brend Marni. Madonna, Doja Cat, Terrell Lewis, Kendall Jenner i Anna Wintour sedeli su i strpljivo čekali da počne Marni modni show. Kolekcija predstavlja magiju i preko potrebnu redefiniciju uličnog stila. Biciklističke, volani, predimenzionirani džins, koža , somot i vibrantni printovi. Jednom rečju Marni nam je doneo kolekciju koja je rodno agnostična i ujedno savršena.

Dok željno iščekujemo predstojeće revije i kolekcije neka vas listanje naše galerije modno inspiriše.